Știri

MAN eManager - Gestionați digital soluțiile de e-mobilitate

În cel de-al patrulea trimestru al acestui an, platforma de cloud RIO, dezvoltată TRATON, va oferi un nou serviciu pentru vehiculele MAN Lion’s City E: MAN eManager. Acest centru digital de comandă va face posibilă încărcarea autobuzelor electrice înaintea plecării pe traseu și va oferi managerilor de flote o serie de informații noi referitoare la vehicule pentru a le gestiona mai ușor.

26 Oct 2020

În prezent o flotă de 15 autobuze electrice MAN Lion’s City E își demonstrează potențialul în orașe importante din Europa. Convinși de calitățile acestui model, o serie de companii de transport local au comandat deja aceste autobuze electrice și primele versiuni de serie sunt pregătite pentru livrare.

Noul autobuz electric, destinat transportului urban de călători, este echipat cu sisteme tehnologice de ultimă oră, cu baterii capabile să asigure o autonomie de până la 270 de kilometri, fără emisii de noxe și poluare fonică. De asemenea, este pregătit pentru lansare și autobuzul electric articulat MAN Lion’s City 18 E.

MAN nu va livra însă doar aceste vehicule ca parte a programului de mobilitate electrică. Pentru asta, MAN a anticipat deja nevoile clienților și modul cum vor opera acest tip de vehicule electrice și va oferi serviciul MAN eManager. Acest serviciu digital a fost dezvoltat special pentru modelele MAN Lion’s City E oferind managerilor de flote instrumentul perfect pentru a le gestiona din confortul biroului lor.

Astfel, cu ajutorul unei intefețe între RIO Box, instalată în autobuz, și platforma RIO, MAN eManager face posibilă încărcarea bateriilor și setarea aerului condiționat încă de dinaintea plecării în cursă.

De asemenea, MAN eManager permite managerului de flote să urmărească în timp real autonomia fiecărui vehicul, să facă programările pentru încărcare, să verifice exact care sunt timpii de încărcare și să seteze alerte pentru momentul în care vehiculele sunt din nou utilizabile.

Toate operațiunile se fac foarte ușor pe platforma MAN eManager, sistemul putând oferi soluții în funcție de timpul de plecare în cursă al fiecarui autobuz. De asemenea, orice problemă apare în timpul utilizării este notificată pe platforma RIO, permițând astfel intervenții rapide în caz de necesitate.

Prin intermediul MAN eManager poate fi reglat și sistemul de aer condiționat  pe MAN Lion’s City E pentru a asigura o utilizare cât mai eficientă a energiei în cazul unor schimbări și variații mari de temperatură. Astfel, în momentul în care pleacă din depou, temperatura la bordul autobuzului este perfectă pentru pasagerii care vor urca la bord.

Toate aceste funcții sunt deja disponibile în versiunea de bază a MAN eManager urmând ca pe viitor serviciile digitale să se extindă. Primul update se va face încă în prima parte a anului viitor.

Cu MAN eManager operatorii de flote din cadrul companiilor de transport public vor avea programul ideal pentru a monitoriza, opera și planifica utilizarea autobuzelor electrice în traficul urban cotidian”, a spus Rudi Kuchta, director departamentul autobuze din cadrul MAN Truck & Bus.

Prima versiune MAN eManager va fi disponibilă pe platforma RIO pentru vehiculele MAN Lion’s City E in ultimul trimestru din 2020, în același timp cu momentul în care primele autobuzele electrice de serie vor fi livrate clienților finali.

26 Oct 2020