Featured

Volánbusz a comandat 204 de autobuze articulate MAN Lion’s City

Povestea de succes cu Volánbusz Zrt, începută cu câțiva ani în urmă, continuă. Compania maghiară de transport a comandat 204 autobuze articulate care vor circula în toate orașele importante din Ungaria din vara anului 2021.

15 Jan 2021

Transportul public local cu autobuzul joacă un rol important în ceea ce privește mobilitatea în Ungaria. Indiferent că locuiesc în orașe mari sau în localități mai mici, majoritatea locuitorilor folosesc transportul public pentru a se deplasa în siguranță și confort.

Volánbusz Zrt este unul dintre parteneri tradiționali ai MAN Truck & Bus, iar în decembrie 2020 Dr Zoltán Pafféri, președintele consiliului executiv al Volánbusz Zrt. și Beatrix Magyar, director general al Volánbuszpark Kft, împreună cu Martin Strier, director general al MAN Truck & Bus în Ungaria, și Hoyos György,director de vânzări divizia autobuze în cadrul MAN Ungaria, au semnat un contract pentru un total de 204 autobuze Lion’s City G (A23).

Având o lungime de 18 metri, autobuzul MAN Lion’s City G (A23) are scaune pentru până la 55 de pasageri și un spațiu generos la interior. “În această perioadă, marcată de pandemia de coronavirus, spațiul interior care să asigure o distanță între pasageri a devenit foarte important, iar autobuzele noastre articulate asigură un spațiu generos pentru toți pasagerii. Suntem convinși că și pe viitor se va pune un accent mare pe siguranța sanitară a pasagerilor, iar alegerea Volánbusz satisface nevoile celor mai exigenți pasageri”, spune Rudi Kuchta, directorul diviziei autobuze în cadrul MAN Truck & Bus.

De asemenea, compania ungară de transport a ales să echipeze toate autobuzele cu rampe pentru persoanele cu dizabilități și sisteme de aer condiționat cu filtre speciale de curățare a aerului. În plus, în afara celor mai noi echipamente de siguranță și asistență pentru șofer, autobuzele sunt echipate și cu un sistem electronic de informare și un sistem care contabilizează numărul de pasageri.

Autobuzul articulat este echipat cu un motor diesel de 360 CP care respectă standardul de emisii Euro 6, iar cutia automată cu șase trepte EcoLife permite exploatarea acestuia cu un consum minim de combustibil.

Colaborarea dintre Volánbusz și MAN Truck & Bus a început în urmă cu câțiva ani și continuă cu succes. În 2020 compania maghiară a comandat 29 de autocare NEOPLAN Tourliners, după ce în 2019 au fost livrate alte 43 de autocare Tourliners. În 2018,  MAN Truck & Bus  a livrat 31, iar în 2017, anul în care a început colaborarea, au fost livrate 30 de autobuze.

15 Jan 2021