Featured

MAN Lion’s Coach se bucură de succes pe cele mai importante piețe din Europa

Pandemia de coronavirus a pus producătorii de autocare în fața unei noi provocări, aceea de a oferi vehicule mai sigure atât pentru pasageri, cât și pentru șofer, așa cum este noul MAN Lion’s Coach. Ales "Coach of the Year 2020", noul model a impresionat clienții din Europa, dar și din țări precum Arabia Saudită  unde MAN Truck & Bus a livrat recent o flotă de 80 de autocare.

17 Feb 2021
Play

“2020 a fost un an plin de provocări pentru noi, dar și pentru partenerii din industria de turism. Pentru noi este important să recâștigăm încrederea pasagerilor de a călători cu autobuzul și toate eforturile noastre s-au concentrat pe implementarea măsurilor de siguranță sanitară pentru pasageri și șoferi”, a spus Rudi Kuchta, directorul departamentului Bus în cadrul MAN Truck & Bus.

 

Pentru a veni în sprijinul operatorilor de transport și a companiilor de turism și pentru a preveni infectarea pasagerilor, șoferilor și a ghizilor cu noul virus Sars-COV-2, MAN Truck & Bus a dezvoltat o barieră specială de protecție care poate fi montată pe autobuze și autocare fără să fie nevoie de nicio altă modificare adusă vehiculului.

Panoul transparent separă perfect cabina șoferului de zona pentru pasageri, oferind atât șoferului, cât și pasagerilor, o protecție eficientă. În continuare există măsuri stricte, în toate țările din Europa, care trebuie respectate atunci când trebuie să călătorim cu mijloace de transport în comun sau cu autocare pe distanțe mai lungi.

 

De asemnea, se pot monta dispensere cu soluție de dezinfectat și sisteme de ventilație ultra performante, care permit înlocuirea completă cu aer proaspăt la fiecare două minute. “Teoretic nu putem spune că nu există niciun risc de infectare prin intermediului sistemului de aer condiționat, dar acest risc este foarte, foarte mic. Totuși, lucrăm acum la integrarea unui filtru de microparticule pe autocarele noastre pentru o siguranță sporită, iar din cel de-al doilea trimestru al acestui an această măsură suplimentară de protecție va fi disponibilă pentru clienții noștri”, a spus Heinz Kiess, director Product Marketing Bus la MAN Truck & Bus.

 

Peste 2.500 de autocare vândute în Europa

Autocarul MAN Lion’s Coach oferă siguranță maximă pentru toți pasagerii el fiind echipat cu o serie de sisteme de asistență și siguranță inovatoare, fiind în același timp confortabil și fiabil. Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulți operatori din acest segment aleg pentru flota lor de transport persoane modelul MAN Lion’s Coach. Povestea de succes a început în toamna anului 2017, la Busworld, MAN Truck & Bus înregistrând vânzări de peste 2.500 de unități în Europa.

Dintre acestea, peste 500 de unități MAN Lion’s Coach s-au vândut, în ultimii trei ani, în Germania, aceasta fiind piața cu cele mai mari vânzări. Clasamentul este completat de Italia, Franța, Belgia și Spania.

 

“MAN Lion’s Coach a impresionat în această perioadă prin fiabilitate, costuri reduse de operare și un consum scăzut de combustibil. Este un vehicul apreciat de călătări, șoferi și operatorii de flote”, a adăugat Rudi Kuchta, directorul departamentului Bus în cadrul MAN Truck & Bus.

 

MAN Lion’s Coach prima alegere și pentru cluburile sportive

Lion’s Coach nu a fost prima alegere doar pentru tour operatori și companii de transport, ci și pentru cluburile sportive din întreaga Europă. De exemplu, la finalul anului 2020, MAN a livrat echipei de fotbal FC Viitorul Constanța un nou autocar ce va fi folosit de echipă pentru transportul jucătorilor și al staff-ului tehnic. Echipa va călători astfel la meciurile interne cu cel mai nou autocar din gamă în confort total, mai ales că acesta a fost personalizat cu echipări speciale care corespund nevoilor atleților profesioniști.

Tot anul trecut, MAN Truck & Bus a oferit un autocat și echipei germane din liga a 5-a, 1. FC Düren, echipa de fotbaliști amatori inaugurând autocarul în deplasarea împotriva celor de la FC Bayern München, într-un meci din Cupa Germaniei.

 

Vânzări importante în Arabia Saudită și Turcia

Noul Lion’s Coach a reușit să se impună și pe alte piețe, nu doar cele din Europa. Anul trecut, în luna noiembrie, MAN a livrat o flotă de 80 de vehicule în Arabia Saudită, aceasta fiind cea mai mare comandă venită din această țară. Tot în acest an, MAN a mai livrat o serie de autocare unor clienți privați din Orientul Mijlociu.

Tot în 2020, partenerul companiei FlixBus din Turcia a achiziționat 25 de autocare pe care le va folosi pe traseul “Aegean Route” care leagă orașul Instanbul de zona Turciei de la Marea Egee.

Noul autocar MAN Lion’s Coach a impresionat și un juriu de jurnaliști de specialitate din 22 de țări care au ales MAN Lion’s Coach ca fiind “Autocarul Anului 2020”, aceștia oferind note maxime pentru concept, raportul cost-eficiență, confort, fiabilitate și designul distinctiv MAN.

 

17 Feb 2021