Știri

Quehenberger Logistics a achiziționat 500 de autocamioane MAN TGX

Compania Quehenberger Logistics din Salzburg a decis să achiziționeze 500 de autocamioane MAN TGX pentru transport pe distanțe lungi.

10 Mar 2016

Contractul cadru prevede 500 de unități TGX super echipate, în trei variante (capete tractor cu suspensie pneumatică combinată cu arcuri lamelare, capete tractor cu suspensie pneumatică integrală și autovehicule cu 3 axe pentru transport containere), ce vor fi livrate în decursul anilor financiari 2016 și 2017.

„Quehenberger și MAN au o legătură istorică. Pentru că, asemenea companiei Quehenberger, și MAN este o companie cu tradiție. Noi apreciem această continuitate și calitatea autovehiculelor MAN“, astfel își justifică proprietarii Quehenberger Logistics, Christian Fürstaller, CEO, și Rodolphe Schoettel, CFO, decizia pentru compania din München.

Toate mașinile sunt echipate pentru utilizarea Biodiesel. Pentru a minimiza consumul de combustibil, au fost preluate mai multe elemente ale modelelor EfficientLine, cum ar fi Aero-pachetul cu spoilere pentru o mai bună aerodinamică, precum și Airpressure Management (un compresor de aer ce poate fi deconectat).

În plus, Quehenberger pune mare preț pe un pachet complex de siguranță, astfel că pentru toate unitățile a adăugat la comandă și ACC (asistentul de control al distanței), LGS (asistentul benzii de rulare) și EBA (asistentul de frânare).

Utilizarea mașinilor se va face prin procedeul de leasing operațional, ce cuprinde prin urmare și un contract de mentenanță, precum și o convenție de returnare a acestora. Durata de utilizare este de 36 luni, cu un parcurs anual de 150.000 km.

Quehenberger Logistics este un specialist internațional în managementul transporturilor, logistica rețelelor și a contractelor, având o rețea proprie pe întreg teriroriul Austriei, precum și numeroase puncte de lucru în Europa de Est și Sud-Est. Prin cei peste 2.600 de angajați, Quehenberger Logistics oferă un spectru larg de servicii în domeniul transporturilor și logisticii.

10 Mar 2016