Anunțuri

Premiile Busworld: noul MAN Lion’s City a primit distincția “Safety Label Bus”

Salonul Busworld din acest an nu putea începe mai bine pentru MAN Truck & Bus dupa ce modelul MAN Lion’s City 12 G a primit premiul “Safety Label Bus” în cadrul “Busworld Awards”.

22 Oct 2019

În total 21 de autobuze și autocare ale producătorilor din întreaga lume au intrat în această competiție, premiile fiind acordate de un juriu format din jurnaliști de specialitate, dar și reprezentanți ai unor companii de transport. Juriul a ales câștigătorii pentru 10 categorii, modelul MAN Lion’s City G ieșind câștigător la categoria “Safety”, model care stabilește noi standarde cu noul motor E18 pe gaz, sistemul MAN EfficientHybrid și a echipărilor de siguranță din standard.

MAN Lion’s City G dispune de numeroase dotări de siguranță active și pasive încă din standard. De exemplu, modelul vine cu un sistem de asistenă la virare care detectează pietoni, șoferul fiind avertizat vizual și acustic în caz de pericol în momentul virării.

Printre altele, MAN Lion’s City este echipat cu extinctoare speciale amplasate în compartamentul motor. Tot în standard sunt și farurile cu LED care asigură o vizibilitate mai bună, iar scaunul șoferului are un sistem prin care poate fi ridicat cu 10 centimetri, ceea ce nu doar că asigură o vizibilitate mai bună, dar este și o protecție suplimentară în cazul unui atac asupra sa.

Autobuzul respectă deja standardele ECE-R 118.02 în ceea ce privește protecția în caz de incendiu, dar și standardul ECE-R 66.02 în ceea ce privește protecția pasagerilor în caz de accident. Întreaga structură a autobuzului a fost concepută să absoarbă și mai multă energie în cazul unui impact, MAN Lion’s City respectând și normele europene ECE-R 29, obligatorii până acum doar pentru camioane. Astfel, modelul premiat respectă cele mai înalte standarde în ceea ce privește siguranța pasagerilor.

Având o lungime de 12 metri, MAN Lion’s City G este echipat cu gama de motoare E18. Comparativ cu modelul anterior, motorul pe gaz are un cuplu mai bun, mai multă putere și este mai compact. În plus, cu sistemul MAN EfficientHybrid se reduce semnificativ atât consumul, cât și emisiile de noxe, iar funcția stop-start, disponibilă în standard, asigură opriri silențioase și cu emisii zero în traficul din oraș.

Tot în cadrul Busworld, noul autocar MAN Lion’s Coach a fost ales Autocarul Anului 2020.

22 Oct 2019