Featured

MAN introduce ratingul S pentru avea doar parteneri sustenabili în viitor

MAN Truck & Bus își asumă responsabilitatea și pentru furnizorii săi. Astfel, începând din noiembrie, evaluarea sustenabilității partenerilor devine un criteriu de atribuire obligatoriu.

05 Nov 2020

“Sustenabilitatea nu este doar un domeniu cheie pentru MAN și o garanție pentru succesul pe termen lung al companiei, ci și o parte a responsabilității noastre sociale”, spune Holger Mandel, membru în consiliul de administrație și responsabil cu achizițiile la MAN Truck & Bus, dar și membru în comisia pentru sustenabilitate. Acesta a motivat astfel introducerea noului calificativ S care se acordă pentru sustenabilitatea companiilor cu care lucrează MAN Truck & Bus.

“Partenerii noștri de afaceri vor avea o contribuție semnificativă la viabilitatea viitoare a companiei, motiv pentru care avem așteptări clare de la furnizorii noștri să se angajeze și mai puternic în ceea ce privește obiectivele lor de sustenabilitate pe viitor”, a continuat Mandel.

Astfel, începând cu luna noiembrie se va aplica un nou criteriu, legat de sustenabilitate, prin care MAN Truck & Bus își va alege furnizorii cu care va colabora.

Ratingul acordat va cuprinde două domenii: în primul rând este vorba de conformitate și apoi problemele de mediu și sociale. Încă din noiembrie 2019 au fost implementate o serie de criterii de eligibilitate pentru partenerii de afaceri în prim plan fiind atunci ricurile de corupție. Problemele de mediu și cele sociale se adaugă acum pe lista criteriilor obligatorii pentru parteneri. Fiecare partener va fi evaluat în urma unor declarații proprii, iar dacă se suspectează încălcări ale cerințelor de sustenabilitate se inițiază un proces de revizuire suplimentar.

Prin introducerea acestui rating de sustenabilitate, MAN Truck & Bus implementeză o componentă importantă a Strategiei de Responsabilitate Corporativă (Corporate Responsibility Strategy 2025+) din cadrul întregului grup VW. În cadrul acestui proces de implentare a partenerilor de afaceri, MAN a certificat deja peste 1.500 de furnizori și serviciile oferite de aceștia conform criteriilor menționate. În cazul în care un furnizor nu întrunește condițiile pentru a primii ratingul S, acesta nu va mai fi luat în considerare pentru contracte viitoare de colaborare.

“Asigurarea sustenabilității în procesul de cumpărare și în relațiile cu furnizorii este o sarcină de bază și, pe lângă aspectele financiare, una dintre cele mai importante contribuții la viabilitatea viitoare a companiei. Cine nu are sustenabilitatea ca obiectiv, nu poate să fie un partener pentru MAN în viitor”, subliniază Holger Mandel.

05 Nov 2020