Featured

MAN Lion’s Coach a primit premiul ”Sustainable Bus of the Year 2022”

MAN Lion’s Coach a câștigat prestigiosul premiu Sustainable Bus Award (Sby Award) în categoria Autocare. Juriul a fost cucerit în special de eficiența, protecția mediului și versatilitatea modernului autocar.

23 Nov 2021

Doar cele mai inovatoare și sustenabile autobuze de pe piața europeană sunt prezentate în gala Sustainable Bus Award, ajunsă la a patra ediție. Unul dintre câștigătorii din acest an a fost MAN Lion’s Coach, care s-a impus în categoria Autocare. ”Suntem încântați că Lion’s Coach a impresionat juriul de experți și a câștigat premiul Sustainable Bus of the Year 2022. Acesta este primul și singurul premiu european care mizează pe subiectul sustenabilității autobuzelor urbane, interurbane și autocarelor. De asemenea, premiul recunoaște angajamentul nostru neobosit pentru soluțiile care protejează mediul”, a declarat Rudi Kuchta, șeful unității de Autobuze al MAN Truck & Bus, care a acceptat premiul în cadrul unui eveniment digital desfășurat vinerea trecută. ”Premiul este o dovadă clară că MAN Lion’s Coach nu este doar un vehicul fiabil și sigur, ci și unul economic și sustenabil. Jurnaliștii specializați au apreciat acest lucru, dar și clienții noștri: Lion’s Coach este acum utilizat în toată Europa”, a mai spus Kuchta.

 

Soluțiile sofisticate și eficiența au impresionat juriul

 

Juriul format din jurnaliști de la publicații de specialitate din opt țări europene au fost impresionați de câteva aspecte ale lui MAN Lion’s Coach: de exemplu, cea mai lungă versiune a modelului de ultimă generație poate găzdui până la 61 de pasageri. Astfel, vehiculul de aproape 14 metri lungime are emisii minime de CO2 pe pasager. În plus, verdictul juriului precizează că motorul MAN D26 de 510 CP, care respectă standardul Euro 6e, este 100% compatibil cu carburanți alternativi precum HVO și biodiesel. În plus, cuplul maxim poate fi obținut la turații foarte reduse, cu efect pozitiv asupra eficienței vehiculului. Noile scaune fabricate din materiale reciclabile au fost de asemenea foarte apreciate. Serviciile Digitale MAN au fost de asemenea un factor decisiv pentru juriu. Acestea pot fi utilizate cu ajutorul dispozitivului RIO Box, montat în standard din Octombrie 2019. Serviciile digitale ajută la monitorizarea și optimizarea tuturor factorilor care au un impact asupra costului total de proprietate (TCO), de la optimizarea planificării rutelor până la administrarea întreținerii vehiculelor. Astfel, planificarea optimă și gruparea inteligentă a programărilor în service pot asigura un nivel maxim de disponibilitate.

Lion’s Coach setează noi standarde și în ce privește siguranța șoferilor, a pasagerilor și altor participanți la trafic. Cu ajutorul MAN OptiView, primul sistem de camere digitale care înlocuiește oglinzile laterale din segmentul de autocare, șoferul are o vizibilitate completă în jurul vehiculului, fără puncte oarbe. Există două camere pe fiecare parte, care proiectează părțile laterale și din spate pe două monitoare montate în interiorul vehiculului. Astfel, este posibilă afișarea unei zone mai largi decât în cazul oglinzilor exterioare convenționale. Plusul de siguranță este asigurat, printre altele, de asistentul activ la virare cu funcție de detectare a pietonilor, indicatorul pentru limitele de viteză și recunoașterea automată a semnelor de circulație. Noua tehnologie pentru amortizoare PCV (Premium Comfort Valve) și configurația optimizată a șasiului garantează de asemenea un confort mai mare la condus, o manevrabilitate îmbunătățită și rezerve mai mari de siguranță.

Pentru a le oferi clienților cea mai mare libertate posibilă, Lion’s Coach este disponibil în patru lungimi, în configurații cu două sau trei axe. Greutatea maximă permisă de 19,5 tone contribuie de asemenea la flexibilitatea în ce privește aplicațiile posibile pentru operatorii de autocare. Lion’s Coach are standarde înalte și în ce privește eficiența economică, datorită motorului Euro 6 optimizat și a cutiei de viteze automatizate MAN TipMatic Coach. Aceasta folosește o strategie proprie a MAN pentru pornirea de pe loc și schimbările de trepte, configurată ideal pentru motorul D26. Interacțiunea dintre componentele noului sistem de propulsie face vehiculul deosebit de eficient și contribuie la consumul scăzut de carburant.

 

Premiu de sustenabilitate și pentru MAN TGX

Lion’s Coach nu este singurul vehicul MAN care a impresionat experții în sustenabilitate. Recent, modelul MAN TGX cu motor de 510 CP a primit premiul ”Sustainable Truck of the Year 2022”, în categoria Autotractoare. Juriul a apreciat în special consumul redus, economiile generate și caracterul ecologic al modelului TGX 18.510.

”Scopul acestor premii este de a crea o conștientizare pozitivă asupra sustenabilității. Acest lucru poate fi realizat, desigur, prin intermediul unor vehicule inovatoare precum MAN Lion’s Coach și MAN TGX”, subliniază Kuchta. Factori precum siguranța, confortul, zgomotul emis și reciclabilitatea componentelor sunt de asemenea factori importanți în evaluarea juriului.

23 Nov 2021