Featured

MAN își extinde centrul logistic din Salzgitter

La ceremonia de inaugurare pentru extinderea centrului logistic MAN din Salzgitter (de la stânga la dreapta): 

06 Feb 2024

Dr. Uwe Jens Unger, Directorul de Logistică pentru Piese de Schimb MAN Truck & Bus SE, Michael Kobriger, Directorul de Producție și Logistică MAN Truck & Bus SE, Frank Doods, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Construcțiilor, Transporturilor și Digitalizării din Saxonia Inferioară, Alexander Vlaskamp, Președintele Consiliului de Administrație MAN Truck & Bus SE, Hüseyin Uc, Președintele Comitetului de Lucrători Salzgitter MAN Truck & Bus SE, Gunnar Kilian, Membrul Consiliului de Administrație pentru Resurse Umane și Vehicule Comerciale Volkswagen AG, Frank Klingebiel, Primarul orașului Salzgitter.

  • Locația beneficiază de pe urma creșterii MAN în domeniul electromobilității
  • Ceremonia de inaugurare pentru noua hală a avut loc alături de Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Construcțiilor, Transporturilor și Digitalizării din Saxonia Inferioară, Frank Doods
  • Mai multe baterii și piese pentru vehiculele electrice MAN vor fi distribuite din Salzgitter către întreaga lume

MAN Truck & Bus își extinde centrul global de logistică din Salzgitter. Locația va beneficia de pe urma creșterii în domeniul vehiculelor alimentate electric și cererii suplimentare rezultate pentru componente destinate vehiculelor electrice - inclusiv baterii și piese de baterie. Ceremonia de inaugurare a avut loc alături de Directorul General MAN, Alexander Vlaskamp, Directorul de Producție și Logistică MAN Truck & Bus SE, Michael Kobriger, Membrul Consiliului de Administrație pentru Resurse Umane și Vehicule Comerciale Volkswagen AG, Gunnar Kilian, Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Construcțiilor, Transporturilor și Digitalizării din Saxonia Inferioară, Frank Doods, și Primarul din Salzgitter, Frank Klingebiel.

„Centrul de logistică asigură furnizarea rapidă și fiabilă a produselor noastre clienților din întreaga lume. În viitor, vom expedia de aici și piese și componente pentru vehiculele noastre electrice, inclusiv baterii și piese de baterie. Acest lucru întărește, de asemenea, poziția MAN în Saxonia Inferioară și la locația din Salzgitter," afirmă Michael Kobriger, Directorul de Producție și Logistică MAN.

Construcția ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului, cu operațiuni programate să înceapă la mijlocul anului 2025. Aceasta va extinde centrul logistic cu cei 800 de angajați ai săi, cu o pătrime, ajungând la un total de aproximativ 230,000 de metri pătrați.

Noua clădire de 52,650 de metri pătrați are o capacitate de până la 40,000 de piese. Extinderea este necesară, printre altele, deoarece MAN își lărgește constant portofoliul de produse pentru a include electromobilitatea. Recent, al 1,000-lea autobuz electric a fost livrat unui client. Primul camion electric urmează să fie livrat primilor clienți în 2024 - există deja peste 700 de comenzi și precomenzi pentru vehicul la doar trei luni de la lansarea vânzărilor. Având acest lucru în vedere, anumite părți ale depozitului au fost echipate și pentru tehnologia de înaltă tensiune, iar angajații relevanți au fost instruiți corespunzător.

 

De la Salzgitter în întreaga lume

Clienții din întreaga lume sunt aprovizionați din așa-numita „Spare Parts Network”. Centrul acestei rețele este centrul logistic MAN din Salzgitter. Aici sunt stocate aproape 200,000 de articole, acoperind peste 95% din toate articolele comandate și livrate următoarea zi.

Centrul logistic furnizează la rândul său atelierele, importatorii majori din întreaga lume și cele cinci depozite regionale MAN. Depozitele regionale se află în Italia, Franța, Marea Britanie, Dachau în Germania și Turcia. Rețeaua include, de asemenea, numeroși transportatori și furnizori de servicii de depozitare cu care MAN lucrează strâns. Astfel, MAN și partenerii săi asigură furnizarea de piese de schimb către peste 2,700 de adrese de expediere în peste 120 de țări.

 

06 Feb 2024