Featured

MAN prezintă sistemul MAN OptiView într-un turneu european

MAN Truck & Bus crește gradul de conștientizare a importanței celor mai noi tehnologii de asistență în rândul profesioniștilor din transporturi și către publicul larg. Între 3 și 24 August, producătorul de vehicule comerciale se îmbarcă în turneul TruckLife și va duce noua generație de camioane în șase țări europene.

11 Aug 2021

Șoferii de camion sunt invitați să-și testeze abilitățile de conducere cu ajutorul noului sistem de camere digitale MAN OptiView. Sistemul de asistență face vizibile punctele oarbe atât de pe partea șoferului, cât și a pasagerului, îmbunătățind mult vizibilitatea în condiții provocatoare. Combinația cu sistemul de asistență la viraj MAN bazat pe radar crește și mai mult siguranța în timpul manevrelor. Evenimentul informativ și în același timp distractiv TruckLife Tour va avea loc în spații de servicii de pe rutele europene de transport.

 

  • MAN își prezintă sistemele inovatoare de siguranță ale noii generații de camioane în spații de servicii de pe autostrăzile europene
  • Noul sistem de camere MAN OptiView îmbunătățește vizibilitatea pentru șofer și ajută la prevenirea accidentelor
  • Șoferii de camion și invitații VIP pot testa funcțiile de siguranță în timpul unor probe de condus

 

Inovațiile tehnologice ale camioanelor joacă un rol important în creșterea siguranței pentru șoferii de camion și pentru ceilalți utilizatori ai drumurilor. Prin turneul TruckLife, MAN prezintă noile sale sisteme inteligente de asistență, cu o concentrare specială pe sistemul MAN OptiView. Turneul a început la 3 August 2021 în spațiul de servicii Euro Rastpark din Schweitenkirchen, lângă Munchen, și va continua în Italia, Polonia, Belgia, Spania și Franța. Concentrat pe siguranța rutieră, turneul a fost programat special în sezonul de vacanțe de vară, când un număr mare de turiști se alătură șoferilor de camion în călătoriile pe autostrăzile europene.

 

Provocări pentru șoferi în noul MAN TGX

 

Principala atracție a turneului TruckLife este o probă de condus la bordul noului MAN TGX, echipat cu cele mai noi sisteme de asistență: MAN OptiView, MAN CruiseAssist și LCCPA (Lane Change Collision Prevention Assistant). Cu ajutorul sistemului OptiView, scopul provocării este de a merge cu spatele printre jaloane și apoi de a gara într-un loc de parcare desemnat. Șoferii pot participa și la sesiuni de prezentare al trăsăturilor distinctive ale noii serii TGX, unde se vor servi gustări și băuturi non-alcoolice. Ei pot alege chiar să petreacă noaptea la bordul unei spațioase cabine MAN TGX, pentru a beneficia de un nivel excepțional de confort în timpul perioadei de odihnă. Până la urmă, asigurarea unui somn odihnitor pentru șofferi este la fel de important pentru siguranța rutieră.

 

MAN OptiView oferă vizibilitate de jur-împrejur și protejează utilizatorii drumurilor

 

MAN OptiView joacă un rol major în prevenirea accidentelor. Sistemul de camere digitale reduce dramatic riscul ca șoferii de camion să nu observe alți participanți la trafic. Câmpul de vizibilitate elimină punctele oarbe de pe ambele părți, ajutând la protecția bicicliștilor și pietonilor. MAN OptiView va fi disponibil la comandă ca echipament opțional din Octombrie 2021. Sistemul înlocuiește oglinzile exterioare convenționale cu camere în lateralele și partea din față a camionului, iar o cameră pentru mersul cu spatele poate fi adăugată ca opțiune suplimentară. Camerele arată ce se întâmplă în jurul camionului pe două monitoare mari de înaltă rezoluție, montate în stâlpii parbrizului, și pe ecranul sistemului multimedia. Șoferii pot alege dintr-o gamă de opțiuni pentru modul de vedere, iar funcția MAN de asistență la viraj este de asemenea integrată în noul concept de afișare. În timpul virajelor, sistemul oferă combinația ideală dintre detecția obstacolelor bazată pe radar cu avertizare în caz de pericol și reprezentarea vizuală a lateralelor și a părții din față a camionului, fără puncte oarbe. MAN OptiView aduce astfel o contribuție semnificativă la creșterea siguranței rutiere, în special în colaborare cu alte sisteme de asistență. În plus, sistemul îmbunătățește siguranța personală a șoferilor de camion în timpul pauzelor și nopților petrecute în spațiile de odihnă. Grație vizibilității complete oferite de sistemul de camere, șoferii nu trebuie să părăseacă vehiculul sau să deschidă draperia cabinei pentru a verifica ce se întâmplă, atunci când aud un zgomot suspect. Astfel, la nevoie, ei sunt mai bine protejați și pot notifica incidentul la poliție din adăpostul cabinei.

 

Turneu lansat în Bavaria cu invitați VIP

 

Turneul TruckLife a început pe 3 și 4 august 2021, la spațiul de servicii Euro Rastparkd din Schweitenkirchen, unde MAN a primit invitați și influenceri din motorsport, entertainment, TV și muzică. Celebritățile au concurat împotriva unor șoferi de camion în manevre de condus, desigur cu luarea tuturor măsurilor de prevenție a răspândirii coronavirusului.

Cei șapte șoferi au trebuit să meargă cu spatele printr-un traseu de 50 de metri, iar la final să manevreze într-un loc de parcare marcat cu conuri. Șoferii profesioniști și șoferul de raliuri cu camioane Marcel Schoch au reușit să parcurgă traseul în mai puțin de 40 de secunde, deși acesta din urmă a agățat un con, care aducea o penalizare de 10 secunde. Cel mai încins duel între vedete a fost cel dintre comediantul Matze Knop și prezentatorul TV și muzicianul Ross Antony. Knop a manevrat camionul aproape la fel de bine ca un profesionist, terminând traseul cu 30 de secunde mai rapid decât Antony.

Oricât de distractivă a fost această cursă pentru Knop, partea de instructaj în privința noii tehnologii a fost la fel de serioasă: ”Ca pieton, întotdeauna am o teamă că șoferul de camion nu mă vede”. El nu mai trebuie să se îngrijoreze despre acest risc cu MAN OptiView: ”Aș instala acest sistem și pe autoturismul meu. Astfel, nu aș mai atinge bordurile atunci când merg cu spatele”. Ross Antony a fost la fel de impresionat, după ce s-a obișnuit cu sistemul montat pe MAN TGX: ”Chiar și cineva ca mine care nu a mai condus un camion poate opera sistemul. MAN OptiView face traficul mai sigur și pentru șoferii de autoturisme”.

 

Turneul MAN TruckLife se va opri la următoarele spații de servicii din Europa:

 

Italia (6-7 August 2021): Via Sandro Pertini, 16, 25014 Castenedolo BS

Polonia (10-11 August 2021): Port 2000 Marcinkiewicz spółka jawna

Belgia (13 August 2021): Europastraat 10, 2321 Meer

Spania (17-18 August 2021): Calle Barreiros 1, Poligono Padrosa, 17730 Llers, Girona

Franța (23-24 August 2021): L’Escale Village pl Marcel Dassault Rte Nationale 20, Déols, 36130

11 Aug 2021