Știri

European Transport Award for Sustainability 2020

MAN Truck & Bus a câștigat două premii în cadrul galei “European Transport Award for Sustainability 2020” desfășurată la Munchen, în Germania. Modelul complet electric MAN eTGM a câștigat categoria “camion electric”, iar în categoria “vanuri și vehicule de distribuție”, MAN eTGE este cel mai sustenabil vehicul din Europa.

30 Dec 2019

Revista “Transport” a decernat, pentru a cincea oară, Premiile Europene pentru Sustenabilitate în Transport (European Transport Award for Sustainability 2020). O dată la doi ani, aceste premii sunt acordate ca o recunoaștere pentru companiile producătoare de vehicule comerciale și din industria de transport care acordă o atenție sporită protecției mediului și responsabilității sociale.

 

La ediția din acest an, desfășurată la Munchen în Germania, MAN Truck & Bus a primit prestigioasa recunoaștere la două categorii: MAN eTGM a impresionat juruiul la categoria “camion electric”, iar MAN eTGE a învins concurența la categoria “vanuri și vehicule de distribuție”.

 

MAN eTGM: camionul electric pentru transport în zone urbane

În ceea ce privește emisiile de noxe și poluarea fonică, MAN eTGM corespunde tuturor criteriilor în ceea ce privește mobilitatea urbană din viitor.

Modelul complet electric MAN eTGM este echipat cu un motor de 264-kW care oferă un cuplu maxim de 3.100 Nm. Sistemele auxiliare precum direcția sau aerul condiționat sunt operate electric și sunt incluse în sistemul de gestionare al energiei, sistem care recuperează energia cinetică din timpul frânării și o transformă în energie electrică, alimentând bateria. Această tehnologie poate crește considerabil, în funcție de exploatare, autonomia vehiculului. Bateriile ultra-performante litiu-ion sunt furnizate de Volkswagen Group.

 

MAN eTGE: un van electric perfect pentru livrările din centrul orașului

Versiunea complet electrică este disponibilă din 2018 și poate transporta aproape 11 metri cubi de marfă. Modelul MAN eTGE se încărcă în aproximativ 5 ore și jumătate, la o stație de 7,2-kilowatt, iar o încărcare rapidă, de la 0 la 80%, este posibilă în doar 45 de minute la o stație de 40 kilowatt.

Motorul modelului MAN eTGE este amplasat pe față și este combinat cu o cutie de viteze cu o singură treaptă. Acesta are o putere maximă de 100 kilowatt și un cuplu de 290 Nm.

MAN eTGE dispune de toate echipările în ceea ce privește siguranța și asistența la condus ca orice alt model din gama MAN.

 

Implicarea socială și responsabilitatea corporativă

Un criteriu important de care se ține cont în cadrul Premiilor Europene pentru Sustenabilitate în Transport (European Transport Award for Sustainability 2020) este și responsabilitatea socială. Aceasta face parte integrală din strategia companiei, MAN asumându-și responsabilitatea totală pentru întreg lanțul de producție.  Cele cinci domenii prioritare pentru MAN sunt: vehiculele, producția, lanțul de distribuție și aprovizionare, oamenii, integritatea și societatea. Iar cel mai recent exemplu în acest sens este campania de donații “Löweneuro” demarată la începutul acestui an.

30 Dec 2019