Featured

MAN accelerează dezvoltarea camioanelor autonome

Noul parteneriat de dezvoltare cu Plus vizează utilizarea în viața reală a camioanelor autonome în transportul de la hub la hub.

 

25 Mar 2024
  • MAN suplimentează dezvoltarea transportului fără șofer între centrele logistice cu expertiza specialistului de renume pentru sistemele de conducere automatizate, Plus.
  • Parteneriatul de dezvoltare face parte dintr-o colaborare generală între GRUPUL TRATON și Plus pentru a accelera utilizarea camioanelor autonome în logistică.
  • Conducerea fără șofer între centrele logistice are potențialul de a reduce accidentele cauzate de oboseală, de a atenua lipsa șoferilor și de a optimiza procesele de transport.

 

MAN Truck & Bus continuă să lucreze la dezvoltarea transportului fără șofer între centrele logistice. Tehnologia are potențialul de a reduce accidentele cauzate de oboseală, de a atenua lipsa tot mai mare de șoferi și de a face procesele de transport și mai eficiente și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Pentru a intensifica și mai mult dezvoltarea către aplicabilitatea în logistica din viața reală, MAN a fost de acord să colaboreze cu specialistul american în sisteme automate de conducere, Plus. Această colaborare face parte dintr-un parteneriat general de dezvoltare pentru conducerea autonomă între compania-mamă a MAN, TRATON, și Plus, care include și alte mărci ale GRUPULUI TRATON.

 „În dezvoltarea orientată către aplicabilitatea camioanelor autonome, parteneriatele de proiect cu utilizatori de logistică, operatori de infrastructură și specialiști în tehnologie sunt esențiale pentru MAN. Cu Plus, am câștigat ca partener un specialist dovedit al sistemelor de conducere automată în aplicațiile pentru vehicule comerciale. Scopul este de a integra din ce în ce mai mult conducerea fără șofer în proiecte practice în transportul logistic concret, de la un centru la altul și astfel de a accelera introducerea în serie a sistemelor de conducere autonomă," declară Lukas Walter, Directorul de Vânzări de Camioane al MAN Truck & Bus SE.

„Suntem încântați să valorificăm software-ul nostru de conducere autonomă de vârf în industrie și experiența noastră în implementare pentru a accelera comercializarea globală a camioanelor fără șofer cu MAN. Prin expertiza noastră combinată, vom aduce pe piață soluții de transport mai sigure, mai eficiente și mai sustenabile. Acest lucru va transforma modul în care marfa este mutată," adaugă Shawn Kerrigan, COO și CO-Fondator al Plus.

MAN a avansat conducerea autonomă de mai mulți ani prin diverse proiecte de cercetare și dezvoltare. Între 2018 și 2020, MAN a dezvoltat și testat un camion fără șofer în manipularea containerelor în incinta Portului Hamburg într-un proiect comun de cercetare și dezvoltare cu Hamburger Hafen und Logistik AG. Între 2019 și 2023, proiectul ANITA cu partenerii Deutsche Bahn, Hochschule Fresenius, Universitatea de Științe Aplicate și Götting KG s-a concentrat pe integrarea complet digitală a unui camion autonom în procesul logistic de manipulare a containerelor de la șosea la calea ferată. Și începând din 2022, MAN colaborează cu douăsprezece parteneri din industrie, știință, testare tehnică și operare rutieră în proiectul ATLAS-L4 pentru a dezvolta un camion autonom pentru utilizarea în transportul pe autostradă dintre centrele logistice.

Proiectul vizează în mod specific legea privind conducerea autonomă adoptată în Germania în 2021, care permite deja conducerea fără șofer pe rute definite cu supraveghere tehnică. Testele practice ale prototipului cu un șofer de siguranță pe autostradă sunt planificate pentru finalul proiectului. Începând din 2025, alte proiecte în aplicații specifice de transport ale clienților vor propulsa dezvoltarea către aplicații în serie.

 

Despre Plus

Plus este un furnizor global de soluții software de conducere autonomă, care acoperă sistemele de siguranță de ultimă generație până la extrem automatizatul PlusDriveⓇ și cel fără șofer, SuperDriveTM. Cu sediul în Silicon Valley, California, cu operațiuni în SUA, Europa și Australia, Plus este numit de Forbes drept unul dintre cei mai buni Angajatori Start-up din America și de Fast Company ca una dintre cele mai inovatoare companii din lume. Open Platform for Autonomy a Plus alimentează deja vehicule utilizate comercial astăzi. Parteneri precum Bosch, dm-drogerie markt, DSV, IVECO, Luminar, Nikola, Scania / MAN / Navistar din GRUPUL TRATON și Transurban lucrează cu Plus pentru a accelera soluțiile de transport de nouă generație. Pentru mai multe informații, vizitați www.plus.ai.

25 Mar 2024