Featured

Înapoi pe drumul succesului - MAN înregistrează o creștere semnificativă a vânzărilor de unități în 2023.

Producătorul de vehicule comerciale MAN Truck & Bus a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor în toate categoriile de produse în anul fiscal 2023.

19 Jan 2024

Vânzările de camioane au crescut cu 44%

Sectorul autobuzelor se redresează semnificativ

Record de vânzări pentru autoutilitare, cu 26.600 de vehicule

Afacerile externe cu motoare ating cel mai înalt nivel din ultimii nouă ani

           

Producătorul de vehicule comerciale MAN Truck & Bus a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor de unități în toate categoriile de produse în anul fiscal 2023. În total, compania a livrat aproximativ 116.000 de vehicule clienților săi, înregistrând o creștere de 37% față de anul precedent, care a fost încă afectat de probleme de aprovizionare și de o scădere a cererii, legate de pandemia de coronavirus în segmentul autobuzelor. În plus, au fost vândute 11.600 de motoare.

Friedrich Baumann, Director Executiv de Vânzări și Soluții pentru Clienți de la MAN Truck & Bus SE, este impresionat: „După câțiva ani foarte dificili, suntem din nou pe drumul succesului. Am reușit să obținem puncte cu portofoliul nostru inovator de produse și serviciile orientate către client, care este unul dintre motivele pentru care anul fiscal 2023 ne-a adus înregistrări de vânzări în anumite cazuri. Datorită performanței puternice a echipei în toate domeniile companiei, am reușit să facem față cererii extrem de ridicate în cel mai bun mod posibil și să livrăm mai multe vehicule și motoare decât am făcut-o de ani de zile."

Vânzările de camioane au evoluat în mod deosebit de pozitiv, înregistrând o creștere de 44% față de anul precedent, ajungând la aproximativ 83.700 de unități.

Vânzările de autobuze au crescut, de asemenea, atingând 19%, ajungând la aproximativ 5.700 de unități. Toate segmentele au înregistrat o creștere semnificativă, cu o redresare semnificativă în special pe piața autobuzelor, care fusese afectată în urma pandemiei de coronavirus. Vânzările de autobuze au crescut mai mult de dublu, ajungând la peste 1.100 de vehicule.

Deoarece MAN a reușit să câștige licitații importante în sectorul autobuzelor urbane, iar trendul către vehiculele electrice cu baterie rămâne constant, vânzările de autobuze electrice au crescut și mai mult. În timp ce în 2022 au fost vândute 263 de autobuze electrice pentru oraș, această cifră a crescut deja la 771 de vehicule până în 2023.  Împreună cu lansarea pe piață a camionului electric eTruck în octombrie, MAN continuă să urmeze în mod sistematic strategia sa de decarbonizare a flotei de vehicule. Până în 2030, jumătate dintre toate noile camioane MAN și aproximativ 90% dintre toate noile autobuze urbane sunt destinate să aibă un sistem de propulsie electric cu baterie. Deja se lucrează și la autocarul electric al viitorului.

Afacerile cu autoutilitare au înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă. MAN Truck & Bus a depășit chiar cifrele pre-coronavirus și a livrat mai multe autoutilitare decât oricând. Aproximativ 26.600 de autoutilitare au fost înmânate clienților, ceea ce corespunde unei creșteri de 23%.

După 2014, afacerea externă cu motoare înregistrează al doilea cel mai de succes an din istoria sa. Au fost vândute în jur de 11.600 de motoare, mai mult de jumătate dintre ele clienților din sectorul agricol – pentru utilizare la tractoare sau combine agricole, de exemplu.

 

19 Jan 2024