Featured

MAN SimplePay: Când camionul plătește

MAN transformă camionul într-un portofel: noua platformă digitală MAN SimplePay va simplifica toate plățile pentru clienți, cu transparență totală. Conform motto-ului: ”Simplifying customer business”.

 

23 Sep 2022

MAN Truck & Bus este un ”inovator inteligent” și primul producător OEM care dezvoltă o platformă digitală pentru toate procesele de plăți legate de vehiculele comerciale: MAN SimplePay. Camionul devine astfel un portofel digital pentru toate tranzacțiile care apar în operațiunile zilnice de transport. Beneficiile: o

transparență completă și simplificarea plăților. Conform principiului ”Simplifying Customer Business”, MAN Truck & Bus ușurează și mai mult modul în care clienții își desfășoară activitatea.

SimplePay este primul pas spre un ecosistem complet de plăți pentru diferite servicii. Împreună cu partenerul furnizor de carburanți BP, MAN va lansa inițial o soluție de plată automată, sigură și fără contact, pentru realimentarea camioanelor, fără nevoie de numerar sau carduri fizice. Șoferul nu va mai părăsi camionul, fiind eliminată vizitarea stației de alimentare, care consumă timp. Soluția reduce de asemenea contactul cu alte persoane în timpul pandemiei de coronavirus.

Managerii de flotă vor beneficia de o prezentare a plăților în timp real, putând controla toate costurile și procesele pentru fiecare vehicul într-un sistem unic. Un alt efect pozitiv este reducerea sarcinilor administrative. MAN se ocupă astfel de o problemă serioasă, care le ocupă deseori managerilor de flotă multe ore din program, împiedicându-i să își efectueze munca propriu-zisă, și anume utilizarea eficientă a camioanelor lor.

Din punct de vedere tehnic, procesele de plată se fac direct din camion, prin intermediul RIO Box. Procesarea digitală a plăților este efectuată de un alt partener, procesatorul de plăți Stripe. Infrastructura cloud necesară este furnizată de Amazon Web Services (AWS). Va fi posibilă rezervarea MAN SimplePay prin intermediul MAN Marketplace, iar apoi serviciul va fi instalat online pe camioanele selectate.

Lansarea comercială a MAN SimplePay împreună cu BP va avea loc cât mai rapid posibil. Și asta nu este tot: în fazele următoare, rețeaua de parteneri și numărul de servicii care pot fi plătite sigur vor fi extinse. De exemplu, cu SimplePay vor putea fi plătite și serviciile de asistență rutieră.

După IAA Transportation 2022, MAN SimplePay va fi disponibil unor clienți pilot din piața britanică. Sistemul va fi introdus apoi pe piața germană. MAN SimplePay va fi implementat ulterior la nivel internațional, în afara granițelor Germaniei. Este de asemenea plănuită integrarea flotelor mixte de camioane din Grupul TRATON și extinderea soluției pentru autobuzele și utilitarele MAN.

23 Sep 2022