Știri

DB Schenker va opera 8 van-uri electrice MAN eTGE în Norvegia

Compania internațională de logistică DB Schenker folosește, începând cu luna mai, 8 vanuri electrice MAN eTGE în Norwegia.

03 Jun 2019

Compania va utiliza vehiculele cu zero emisii de noze pentru distribuția de bunuri în interiorul zonei celui de-al treilea inel rutier, numit Ring3, din Oslo.

Pentru DB Schenker, obiectivul global este de a furniza servicii de transport și logistică cu un grad de poluare cât mai aproape de zero.

Din exterior, nu există aproape nicio diferență vizibilă între modelul MAN TGE 3.140 cu motor diesel și versiunea electrică MAN eTGE. Inclusiv în ceea ce privește puterea, lucrurile sunt similare. Cele 8 vehicule comerciale de 3,5 tone utilizate de DB Schenker sunt echipate cu o motorizare de 100 kW, ceea ce reprezintă înseamnă echivalentul a 136 CP. Cuplul maxim este de 290 Nm, disponibil imediat.

Compania DB Schenker și-a propus să reducă la maximum posibil nivelul de poluare, în special în zonele urbane, și foloseștee deja biciclete electrice pentru zonele Oslo și Begen, iar flota de 8 vehicule MAN eTGE va deservi, la fel, zona urbană din Oslo, urmând ca în viitorul apropiat transportul dintre terminalul Alnabru și City Hub-ul din Filipstad să se facă exclusiv electric.

MAN a livrat vehiculele electrice de la centrul din Skårer, service-ul de aici fiind complet echipat acum pentru a asigura mentenanța și reparațiile modelelor electrice.

MAN eTGE are o capacitate de încărcare de 10,7 metri cubi, același volum ca la versiunea cu motor termic, cu tracțiune spate. Bateria litiu-ion are o capacitate de 36 kWh și este amplasată în podeaua vehiculului.

Autonomia maximă este de până la 173 km, conform normelor NEDC, fiind mai mult decât suficient pentru distanțele parcurse într-o zi de lucru tipică pentru acest model.

03 Jun 2019