Featured

DB Schenker va folosi primele camioane electrice MAN, începând din 2024

Noul camion electric greu de la MAN înregistrează deja o cerere mare cu un an înainte de începerea producției.

26 Jan 2023

Compania internațională de logistică DB Schenker și producătorul de vehicule comerciale MAN Truck & Bus au semnat primul acord pentru integrarea noului camion electric MAN.

DB Schenker intenționează să adauge în flotă 100 de camioane electrice MAN până în 2026. Primele vehicule urmează să fie predate în prima jumătate a anului 2024.

”DB Schenker și MAN parcurg împreună drumul către un viitor electric. Suntem încântați să avem primul client confirmat pentru noul nostru camion electric. Cererea de pe piață pentru acest vehicul complet electric este deja enormă. Subiectul prinde viteză, pentru că din ce în ce mai mulți dintre clienții noștri își stabilesc obiective de decarbonizare extrem de ambițioase. Cu toate acestea, vom putea realiza o transformare sustenabilă în transportul greu de mărfuri doar cu sprijinul politic adecvat. Acesta se referă, printre altele, la dezvoltarea rapidă a infrastructurii de încărcare și a cadrului legal de subvenții pentru achiziția de camioane electrice”, a declarat Alexander Vlaskamp, ​​CEO al MAN Truck & Bus.

Cyrille Bonjean, șeful departamentului de transport rutier al DB Schenker Europe, a declarat: ”Vrem să acumulăm experiență cu camioanele electrice cât mai curând posibil. În acest fel, putem produce rapid o ofertă economică pentru a face lanțurile de aprovizionare mai prietenoase cu mediul. De aceea a fost important pentru noi să obținem primele camioane electrice MAN. Comanda ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivul nostru de a avea emisii zero în transportul rutier până în 2040”.

În prima jumătate a anului 2024, primele camioane electrice MAN vor fi produse într-o serie mică pe linia de producție a fabricii din München. Odată cu semnarea acordului, DB Schenker devine primul client pilot pentru aceste camioane electrice. Compania dorește să câștige cât mai curând posibil experiență practică cu acest produs. Aceasta include, de asemenea, crearea propriei infrastructuri de încărcare, planificarea inteligentă a rutelor și alte servicii de la MAN Digital Solutions, precum eManager, ServiceCare și MAN Driver App. Prin urmare, achiziția este susținută de consultanță la 360° de la MAN Transport Solutions, inclusiv analiza rutelor, strategia de încărcare, planificarea infrastructurii de încărcare și optimizarea cererii de energie.

Primele camioane electrice MAN pentru DB Schenker vor fi autotractoare pentru semiremorci Mega, cu înălțime de cuplare de 950 mm și înălțime internă de 3 metri. DB Schenker va primi primele zece camioane electrice MAN în 2024. Celelalte camioane electrice, care vor fi livrate în 2025 și 2026, sunt versiuni cap tractor pentru semiremorci Mega și șasiuri pentru transport de containere interschimbabile.

Producția viitoarelor camioane electrice a fost pregătită la MAN din 2021, în MAN eMobility Center, deoarece camioanele convenționale diesel și cele electrice vor rula de pe o singură linie de asamblare. În acest scop, etapele fluxurilor de lucru și ale proceselor planificatorilor, proiectanților și experților în lansarea producției sunt proiectate cu acuratețe maximă și orice ajustări necesare sunt preluate imediat de dezvoltatorii de vehicule.

Componentele elementare ale camioanelor electrice vor fi produse în viitor la Nürnberg. MAN produce în această fabrică bateriile de înaltă tensiune, deocamdată în serie mică, dar de la începutul anului 2025 pachetele de baterii vor fi produse în serie mare. În acest scop, compania va investi aproximativ 100 de milioane de euro în următorii cinci ani la unitatea de producție cu tradiție pentru motoarele cu ardere internă. Producătorul de vehicule comerciale primește și sprijin din partea guvernului bavarez, care a promis o contribuție de aproximativ 30 de milioane de euro în perioada 2023-2027, pentru finanțarea cercetărilor privind energia și tehnologia.

26 Jan 2023