Featured

Noul MAN Lion's Intercity LE câștigă iF Design Award 2022

Abia apărut pe piață, noul MAN Lion's Intercity LE a câștigat deja primele sale premii. Juriul iF International Forum Design i-a acordat mult râvnitul iF Design Award în categoria ”Produse/Automobile/Vehicule”. Autobuzul cu intrare joasă a punctat datorită designului inteligent, combinat cu funcționalitatea specială.

24 May 2022

Niciodată până acum nu au fost atâtea candidaturi la iF Design Award. În total, în 2022, jurații au trebuit să aleagă câștigătorii dintre aproape 11.000 de produse și proiecte din 57 de țări. ”În aceste condiții, suntem mai mult decât mulțumiți că MAN Lion's Intercity LE a putut să convingă juriul și să câștige iF Design Award”, spune Barbaros Oktay, șeful deparatmentului Bus Engineering al MAN Truck & Bus.

70 de experți în design din 23 de țări s-au reunit timp de trei zile la Berlin pentru a testa, analiza și evalua candidaturile. Alți cinci membri ai juriului au fost conectați digital. Lion's Intercity LE a convins juriul de experți independenți și a primit multe puncte în competiția pentru categoria sa de la iF Design Awards. ”Este un rezultat remarcabil, datorat performanței echipei noastre de design, dar și a cooperării grozave dintre toate diviziile și efortului întregii echipe. Ea dă totul pentru a obține cele mai bune rezultate pentru clienți, șoferi și pasageri”, spune Oktay.

 

Limbajul modern de design MAN ”Smart Edge” dă tonul

Noul Lion's Intercity LE a fost lansat de MAN abia în toamna anului trecut. La începutul anului 2022, două versiuni orientate spre transportul interurban, Lion's Intercity LE 12 și Lion's Intercity LE 13, au intrat în producția de serie. ”Obiectivul nostru pentru noul Lion's Intercity LE a fost să oferim un model atractiv, cu flexibilitate maximă, la un preț rezonabil, care inspiră cu designul său – și este evident că am reușit”, spune Stephan Schönherr, șeful departamentului de Design al MAN Truck & Bus, adăugând: ”Dezvoltarea consistentă a limbajului de design MAN Smart Edge oferă segmentului cu intrare joasă, foarte sensibil la prețul de achiziție, un aspect total nou. Chiar și autobuzelor foarte practice le este permis un design atractiv și de înaltă calitate. Noul MAN Lion's Intercity LE combină cele mai bune aspecte din ambele lumi într-o manieră foarte frumoasă!”.

Grație designului ”Smart Edge”, se poate vedea clar că Lion's Intercity LE este un model din actuala familie de autobuze MAN. Implementarea consistentă a liniilor clare și dinamice, teșiturilor și marginilor pe întreaga lungime, care se succed armonios într-un concept de design holistic, îl transformă într-un vehicul care atrage priviri în traficul urban și interurban. Zonele frontale și posterioare oferă o notă de eleganță și un aspect prietenos, iar masca față orizontală subțire una de sportivitate și putere. Dar autobuzul arată bine și din lateral, datorită prelungirii dinamice a nasului negru și a pasajelor puternice ale roților. În plus, montanții spate cu aspect robust și spoilerul de pe plafon transmit un sentiment de siguranță și eficiență.

Accesibilitatea pentru persoanele cu mobilitate redusă și designul fără obstacole îi oferă interiorului un caracter primitor. Toate suprafețele au primit o atenție deosebită, dar și noi culori și materiale. Iar noul concept de iluminare, cu lumină directă și continuă, asigură un aspect luminos și aerisit. Pentru șofer există două opțiuni de stație de lucru: versiunea clasică de la Lion's Intercity și versiunea modernă de la noua generație Lion's City. Concentrarea aici s-a făcut pe ergonomie, confort și siguranță, de aceea optimizarea aranjamentului butoanelor și instrumentelor.

 

Premiul de design cu numărul 20 pentru autobuzele MAN și NEOPLAN

Autobuzele urbane și autocarele MAN și NEOPLAN sunt recunoscute pentru designul lor excelent. Pe lângă iF Design Award, acestea au primit premii Red Dot Design Award, German Design Award, Automotive Brand Contest și Busworld Europe Design Label. ”Am ajuns la 20 de premii, care demonstrează inovațiile și munca depusă pentru designul autobuzelor noastre”, spune Schönherr. Pe lângă noul MAN Lion's Intercity LE, alte autobuze care au primit premiul iF Design Award au fost MAN Lion's Intercity (2016), NEOPLAN Tourliner (2017), MAN Lion's Coach (2018), MAN Lion's City (2019) și electricul MAN Lion's City E (2020).

Premiul este acordat anual din 1953, pe baza unor criterii fixe. Acestea includ aspectul exterior și forma produsului, dar și gradul de inovare, ergonomia, funcționalitatea și aspecte legate de mediu. ”Premiul este unul dintre cele mai importante pentru design din lume. Ca echipă de design, suntem foarte mândri să îl primim din nou în acest an”, spune Schönherr.

24 May 2022