Featured

Noile echipamente și servicii duc noua generație de camioane MAN la un nivel superior

MAN introduce noutăți de produs în gama de camioane lansată anul trecut, care vor face modelele TGX, TGS, TGM și TGL mai ușor de folosit, mai eficiente și mai digitalizate. 

09 Jul 2021

Sistemul MAN OptiView care înlocuiește oglinzile, asistentul la condus MAN CruiseAssist, reduceri suplimentare de consum de până la 3,7%, precum și actualizări de la distanță cu MAN Now și noi servicii digitale sunt doar câteva dintre inovațiile ce vor fi introduse între a două jumătate a anului 2021 și prima parte a anului 2022. Ele vor oferi șoferilor și companiilor de transport avantaje de durată în operațiunile lor de zi cu zi.

  • Noua generație de camioane MAN, disponibilă cu o nouă serie de echipamente între a două jumătate a lui 2021 și începutul lui 2022
  • Sistemul MAN OptiView care înlocuiește oglinzile clasice și noi funcții de asistență vor face camioanele MAN mai sigure și mai ușor de folosit
  • Reduceri suplimentare de consum de până la 3,7%, grație noilor funcții și a îmbunătățirii aerodinamicii
  • Gama extinsă de servicii digitale simplifică operațiunile zilnice ale companiilor de transport și șoferilor

 

”Știm că afacerile clienților nu stau niciodată pe loc, așa că lucrăm mereu la îmbunătățiri pentru produsele noastre. De aceea, noile camioane MAN au devenit acum mai eficiente, mai sigure și mai moderne. Ele se concentrează și mai mult pe simplificarea operațiunilor pentru clienți și șoferi, ca un partener competent și de încredere”, a declarat Göran Nyberg, membru în Consiliul Executiv al MAN Truck & Bus, responsabil pentru Vânzări și Soluții pentru Clienți.

 

Asistență inovatoare

În ce privește aspectul, principala modificare este absența oglinzilor tradiționale. Noul sistem, care poate fi comandat începând din luna octombrie, funcționează exclusiv cu camere video, inclusiv pentru zona de colț și ușa pasagerului. Ele arată ce se întâmplă în jurul camionului pe două ecrane mari de înaltă rezoluție, montate pe stâlpii parbrizului, dar și pe ecranul sistemului multimedia. Șoferul poate selecta din mai multe moduri de vedere, care elimină punctele oarbe, îmbunătățesc vizibilitatea și mai ales siguranța celorlalți participanți la trafic. Funcția de asistență la viraj este de asemenea integrată în noul concept de afișare.

Noul asistent pentru evitarea coliziunilor oferă o siguranță mai mare la schimbarea benzii de rulare. Ca o extensie la sistemul existent de avertizare la părăsirea benzii, noua funcție intervine activ asupra direcției și reîntoarce camionul pe banda inițială dacă o coliziune este iminentă. Noua funcție MAN CruiseAssist este un alt sistem electronic de asistență la condus. Ea poate fi folosită pentru a vira, frâna și accelera independent camioanele TGX și TGS în traficul de pe autostrăzi, inclusiv în cazul ambuteiajelor. Deși șoferul trebuie să țină în continuare mâinile în permanență pe volan, sistemul preia mult din povara condusului și oferă beneficii semnificative pentru siguranță. Ambele sisteme vor fi disponibile pe modelele TGX și TGS din luna iulie. Sistemul de asistență la evitarea coliziunilor, precum și suportul pentru schimbarea benzilor și funcțiile de asistență la viraj, deja disponibile pe TGX și TGS, pot fi comandate și pe modelele TGM din luna octombrie.

Un nou sistem de asistență la viraj cu funcție de avertizare de la MAN Individual, bazat pe camere video, oferă o siguranță sporită, în special ca soluție retrofit pentru vehicule mai vechi.

 

Eficiență sustenabilă

Când vine vorba de eficiență, consumul de carburant al noilor camioane MAN, redus cu până la 8,2% față de generația precedentă, se pregătește să devină și mai mic. Noua funcție de ajustare dinamică a cuplului motor, care poate fi de asemenea comandată din luna iulie, și reducerea turației la ralanti, au un impact suplimentar asupra reducerii consumului. În combinație cu eficienta transmisie MAN TipMatic 12, utilizată acum în standard pentru autotractoarele MAN, și aerodinamica îmbunătățită prin îndepărtarea oglinzilor și folosirea unui nou parasolar pentru cabinele GM și GX, consumul poate scădea cu până la 3,7% în operațiunile de transport pe distanțe lungi, cu motoarele din seria D26.

 

Digitalizare cu un ochi spre viitor

Managerii de flotă vor fi la fel de încântați de reducerea consumului ca și de extinderea actualizărilor făcute de la distanță și a noilor trăsături din aplicația gratuită MAN Driver App. MAN Perform, instrumentul pentru analizarea comportamentului șoferului și vehiculului, va fi de asemenea îmbunătățit între a doua jumătate a lui 2021 și începutul lui 2022. El va oferi trăsături noi, precum rapoarte automate pentru flotă și șoferi și abilitatea de a integra date suplimentare despre performanțe.

În cele din urmă, oferta digitală din jurul noii generații de camioane MAN va crește, ca rezultat al noilor funcții din aplicația MAN Driver, precum suportul pentru controlul plecării și raportarea daunelor, căutarea în baza de servicii MAN sau instrucțiunile scurte de utilizare. Pe lângă versiunile în alte 8 limbi, acestea sunt în special recomandări pentru un stil de condus economic. Ele permit șoferilor să utilizeze noile camioane MAN mai confortabil, iar companiile de transport beneficiază de eficiența crescută. Totul conform principiului călăuzitor al MAN: Simplifying Business.

09 Jul 2021