Featured

MAN Truck & Bus oferă o soluție practică de protecție a cabinei șoferului

MAN Truck & Bus a dezvoltat un perete de protecție special ce poate fi montat pe autobuze și autocare. Soluția a fost gândită pentru a proteja șoferul de posibile infectări cu virusul Sars-COV-2.

 

26 Jun 2020

În fiecare zi șoferii de pe mijloacele de transport în comun asigură mobilitatea în orașe și între orașe. Tocmai de aceea ei au jucat un rol foarte important în această perioadă marcată de pandemia de COVID-19.

Pentru a proteja cât mai bine șoferii de autobuz și autocar, MAN Truck & Bus a dezvoltat o barieră specială de protecție care poate fi montată pe autobuze și autocare fără să fie nevoie de nicio altă modificare adusă vehiculului.

Panoul transparent separă perfect cabina șoferului de zona pentru pasageri, oferind atât șoferului, cât și pasagerilor, o protecție eficientă. În continuare există măsuri stricte, în toate țările din Europa, care trebuie respectate atunci când trebuie să călătorim cu mijloace de transport în comun sau cu autocare pe distanțe mai lungi.

Astfel, urcarea pe ușa din față este interzisă în multe țări, masca de protecție trebuie purtată obligatori, iar distanța între pasageri trebuie să fie de 1,5 metri. În aceste condiții, ținând cont că șoferul este expus cel mai mult în această perioadă, inginerii MAN Truck & Bus au lucrat împreună cu mai mulți operatori de transport local pentru a găsi soluții eficiente care să protejeze șoferul.

Soluția a fost un panou de protecție transparent, dezvoltat special în acest scop, și care întrunește toate cerințele legislative în cazul unui impact sau incident și în ceea ce privește vizibilitatea.

Noua generație de modele MAN Lion’s City vor avea acest panou de protecție în dotările standard, dar acesta se poate monta fără probleme pe orice model de către departamentul de service MAN After Sales. Panoul este disponibil în două variante, una cu o fantă de acces pentru ca șoferul să poată verifica și vinde biletele și alta dintr-o bucată.

Ținând cont de cererea mare, MAN Truck & Bus a dezvoltat acest panou de protecție atât pentru autobuzele care operează în orașele din Europa, cât și pentru autocarele care fac transport național și internațional cum sunt modelele MAN Lion’s Coach și NEOPLAN Tourliner.

Panoul de protecție, rezistent la impact, este făcut din policarbonat și este fixact pe o secțiune de aluminiu. Partea de jos a panoului este concepută din sticlă satinată. Soluția a fost testată de specialiștii de la MAN Bus Modification Center, iar printre primii clienți care au ales această soluție de protecție din punct de vedere sanitar au fost cei de la clubul de fotbal VfL Wolfsburg, club care folosește pentru transportul jucătorilor un autocar MAN Lion’s Coach L.

VfL Wolfsburg devine astfel primul club din Bundesliga care a instalat un sistem de protecție împotriva virusului Sars-COV-2 pe autocarul cu care sunt transportați jucătorii.

MAN a montat deja aceste panouri de protecție și pe cele două modele electrice Lion’s City E care sunt operate de companiile de transport local Hamburger Hochbahn AG și Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH.

 

26 Jun 2020