Featured

Electric până în vârf: MAN este liderul de piață pentru autobuze electrice în Europa.

  • Piața europeană a autobuzelor electrice în 2023: MAN Lion's City E se află pe primul loc în ceea ce privește înmatriculările noi

06 Feb 2024
  • 780 de autobuze electrice MAN au fost înmatriculate în Europa
  • O cotă de piață de aproximativ 13.3% plasează MAN în poziția de lider în piața de autobuze electrice
  • Principalele piețe sunt Germania, Suedia, Spania, Norvegia și Belgia

 

MAN Lion's City E a devenit o parte integrală a peisajului urban în multe orașe importante. Numai anul trecut au fost înmatriculate 780 de autobuze electrice MAN în Europa (UE27+3). Conform celor mai recente statistici de înmatriculare, MAN Truck & Bus a obținut astfel poziția de lider în piața europeană de autobuze electrice, depășind concurența cu o cotă de piață de aproximativ 13.3%. De asemenea, cifrele de vânzări pentru autobuzele electrice MAN în Europa vorbesc de la sine: producătorul de vehicule comerciale a vândut în total 771 de autobuze electrice în 2023 și aproape a triplat cifrele de vânzări pentru Lion's City E în comparație cu anul anterior (263 de autobuze electrice în 2022).

Cu toate acestea, MAN nu este „doar" liderul de piață în Europa, ci ocupă și locul 1 în piețele naționale de autobuze electrice din Germania (245 de Lion's City E înmatriculate aici în 2023), Suedia (126 de înmatriculări), Belgia (69 de înmatriculări), Austria (26 de înmatriculări) și Slovenia (8 înmatriculări). „În ceea ce privește numerele, piețele din Germania, Suedia, Spania, Norvegia și Belgia conduc cursa", spune Robert Katzer, Director de Vânzări și Produse pentru Autobuze, adăugând: „Aproape 80% dintre toate Lion's City E înregistrate în Europa în 2023 sunt în circulație în aceste cinci țări, oferind transport public sigur, fiabil și, mai presus de toate, sustenabil."

Piețele de autobuze electrice din Spania și Norvegia au înregistrat o creștere remarcabilă în ultimul an - atât în ceea ce privește înmatriculările totale, cât și înmatriculările noi ale autobuzelor electrice MAN: 76 de Lion's City E au fost puse în funcțiune în Norvegia și 93 în Spania, orașele spaniole Alicante, Bilbao, Málaga, San Sebastián și Valencia, printre altele, bazându-se pe noul autobuz urban inovator. „Al 1,000-lea Lion's City E, care a ieșit de pe linia de producție a fabricii MAN din Starachowice, Polonia, în septembrie 2023, după aproape trei ani de la începerea producției în serie, este, de asemenea, în funcțiune în zona metropolitană Madrid și, prin urmare, în Spania", spune Katzer. Autobuzul electric a fost comandat de compania de transport Auto Periferia S.A., o filială a grupului spaniol Grupo Ruiz.

Scandinavia este, de asemenea, considerată una dintre pionierele în ceea ce privește electromobilitatea. Acest lucru se reflectă și în cifrele înregistrate: În Suedia, Norvegia și Danemarca, au fost înmatriculate 230 de autobuze urbane electrice MAN în ultimul an fiscal. Numai în decembrie, MAN a reușit să pună nu mai puțin de 76 de autobuze electrice pe șoselele din capitala Norvegiei, Oslo. Cele 59 de autobuze solo și cele 17 articulate au fost comandate de operatorul de transport Unibuss. Compania a optat pentru autobuzul electric MAN Lion's City E pentru a îmbunătăți semnificativ bilanțul de CO2 în transportul public.

„Suntem încântați de aceste succese pe care le datorăm clienților noștri, dar și eforturilor necontenite ale echipei noastre de autobuze", spune Barbaros Oktay, Directorul Diviziei de Autobuze MAN Truck & Bus. „În noul an, vrem să continuăm în mod clar să propulsăm transformarea către mobilitatea durabilă și să creștem vânzările noastre de autobuze electrice cu baterie." Împreună cu partenerii și clienții, MAN propulsează mobilitatea durabilă pentru a ține seama de protecția mediului și a climei. Producătorul de vehicule comerciale se angajează pe deplin să atingă obiectivele Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Eforturile MAN sunt concentrate pe consultanță completă și soluții inovatoare adaptate nevoilor pieței. „A fost întotdeauna clar pentru noi că vom dezvolta și optimiza continuu autobuzul nostru electric în strânsă colaborare cu clienții noștri. Până la urmă, obiectivul nostru a fost și este să oferim cel mai bun autobuz electric urban și să furnizăm cel mai bun posibil sprijin companiilor de transport în drumul lor către transportul public durabil. Faptul că eforturile noastre au fost răsplătite de piață și de mulți experți reprezintă un mare succes," rezumă Oktay.

Pe lângă clienți, șoferi și pasageri, Lion's City E impresionează și experții și presa de specialitate. Autobuzul electric a fost numit „Autobuzul Anului 2023" de juriul internațional „Bus & Coach of the Year". Tot un juriu internațional de experți l-a votat „Autobuzul Sustenabil al Anului 2024". Eficiența, prietenia față de mediu și angajamentul MAN ca pionier în domeniul e-Mobility au generat mult entuziasm.           

06 Feb 2024