Featured

MAN donează un milion de euro pentru victimele cutremurelor din Turcia și Siria

Producătorul de vehicule comerciale MAN oferă bani pentru ajutoare, vehicule de urgență, transporturi și alte tipuri de sprijin - diverse activități în Turcia și în afara ei.

13 Feb 2023

MAN Truck & Bus donează un milion de euro ca ajutor de urgență pentru victimele cutremurelor din Turcia și Siria. O parte din bani vor fi folosiți direct pentru bunuri materiale și pentru transportul acestora cu autobuze, camioane și autoutilitare, dar vor merge și către ONG-uri care oferă ajutor umanitar în regiunea afectată de dezastru.

Printre acestea se numără și donația MAN de cinci vehicule de pompieri care vor fi folosite în zona afectată de cutremur. Producătorul de vehicule comerciale face această donație în plus față de ajutorul oferit de Volkswagen - Grupul Volkswagen, care donează, de asemenea, un milion de euro în numele mărcilor sale pentru ajutor de urgență în Turcia și Siria.

"MAN este strâns asociat cu Turcia de mai multe decenii prin intermediul sediului său din Ankara. Atunci când a fost fondată, în anii 1960, uzina din Ankara a fost prima noastră unitate de producție din afara Germaniei. Relațiile sunt în mod corespunzător apropiate. Având în vedere această catastrofă, este clar că vom ajuta rapid și fără birocrație", a declarat Alexander Vlaskamp, CEO al MAN Truck & Bus. Împreună cu directorul de producție Michael Kobriger, acesta a vizitat uzina din Ankara pentru a observa personal situația și, în consecință, a discutat cu echipa din Turcia despre posibilele activități de sprijin.

"Cea mai profundă compasiune din partea noastră se îndreaptă către toate victimele teribilelor cutremure. În același timp, este impresionant să vedem angajamentul deosebit cu care angajații noștri au reușit deja să ajute în ultimele zile și continuă să muncească din greu pentru victimele catastrofei."

Conform cunoștințelor actuale, angajații MAN nu au fost afectați direct de cutremur - însă numeroase rude și prieteni din regiunile afectate de cutremur sunt afectați.

Concret, angajații din Turcia au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru victimele cutremurului în ziua dezastrului, iar primul transport a pornit în dimineața următoare încărcat cu haine de iarnă, pături, încălțăminte, articole de igienă, alimente și apă. MAN Truck & Bus Turcia a trimis numeroase vehicule care au adus până acum la Ankara câteva sute de rude ale angajaților MAN din zona afectată de cutremur.

Bineînțeles, sunt transportate și alte persoane care doresc să părăsească regiunea.

În cooperare cu Protecția Civilă din Turcia, MAN a demarat o campanie de colectare de donații în natură - într-un timp foarte scurt, un număr mare de bunuri de ajutorare au fost colectate și transportate cu un camion MAN. Un alt vehicul a fost folosit pentru a aduce alimente într-un sat care a fost deosebit de grav afectat.

Donațiile în bani colectate din proprie inițiativă de către angajații MAN Truck & Bus din Ankara au fost între timp predate organizației de ajutorare AHBAP. Sucursala MAN Truck & Bus din Turcia, care are sediul tot la Ankara, a transportat ajutoare de urgență în zona afectată de cutremur cu un autobuz și un MAN TGE, în coordonare cu organizația de combatere a dezastrelor - ambele vehicule au fost, de asemenea, folosite pentru a duce oamenii la Ankara la întoarcere.

Între timp, multe facilități și companii de service MAN își arată, de asemenea, o mare disponibilitate de a ajuta în afara Turciei. Colegii se oferă să fie șoferi pentru eventuale transporturi de ajutor, alții sprijină inițiativele locale din regiunea lor.

Ca și în cazul începutului războiului din Ucraina, la sediul MAN Truck & Bus din München a fost înființat un birou de coordonare pentru toate activitățile. Acest birou preia contactele existente cu organizațiile de ajutorare și va canaliza inițiativele de la site-uri, companii de servicii și piețe. De asemenea, compania a lansat un apel central pentru donații către forța de muncă.

 

 

13 Feb 2023