Featured

Leu cu caracter: modelele MAN Individual Lion S câștigă Red Dot Design Award

Modelele de vârf Lion S ale gamelor TGX și TGE au impresionat cei 48 de membri ai juriului internațional de experți Red Dot Design Award 2022: cu echipamente exclusiviste montate din fabrică, autotractorul pentru transport pe distanțe lungi și utilitara pentru livrări și distribuție s-au impus în fața altor produse din 60 de țări înscrise la categoria ”Vehicule comerciale”.

24 Jun 2022

Ceremonia oficială de premiere a avut loc la 20 iunie, în Essen.

”Când vine vorba de vehicule comerciale, nu doar eficiența contează, ci și emoția. Logistica are nevoie de pasiune, în special printre șoferii aflați în fiecare zi pe drum. Vrem să îi facem mândri și să se identifice cu produsele noastre. De aceea, MAN are în ofertă modelele de top Lion S”, spune Friedrich Baumann, membru în Consiliul Executiv al MAN Truck & Bus responsabil pentru Vânzări și Soluții pentru clienți.

”În competiția din acest an am fost impresionat de creativitatea pronunțată a produsele premiate. Faptul că există încă modele care surprind din punct de vedere al formei și funcționalității este cu adevărat impresionant și lăudabil. Și cum calitatea acestor produse este egală cu gradul lor de inovație le transformă în câștigători binemeritați la Red Dot Award: Product Design 2022”, spune

Profesor Dr. Peter Zec, fondator și CEO al Red Dot.

Versiunile Lion S, cu designul lor emoțional, materiale de înaltă calitate și elemente de stil rafinate, sunt modele de top exclusiviste ale gamelor TGX și TGE. ”Tocmai pentru că utilitatea determină designul vehiculelor comerciale, alegerea culorilor și a materialelor este atât de crucială. De aceea, am încorporat constant părerile și expertiza practică a șoferilor și proprietarilor de afaceri chiar din etapa de dezvoltare a noii noastre generații de camioane. Șoferii ar trebui să se simtă confortabil în munca lor și să fie mândri de profesia lor, care este atât de importantă pentru noi toți. Modelele noastre Lion S întruchipează în mod constant această abordare”, explică Carolin Schütt, responsabila pentru culori și materiale în departamentul de design al MAN Truck & Bus.

La exterior, designul de succes este evidențiat de elementele ce imită fibra de carbon de pe bara de protecție și oglinzi, precum și accentele roșii combinate cu zona radiatorului piano black. Limbajul de design este adoptat și în interior: cusături decorative roșii pe volanul din piele, centuri de siguranță roșii, scaune din piele Alcantara cu cusături hexagonale roșii și cotiere și fețe de uși asortate. Tetierele sunt decorate cu un leu roșu brodat.

Interiorul și exteriorul detaliate și practice au impresionat juriul independent al competiției Red Dot Design Awards din acest an. Cei 48 de experți în design din 23 de țări au concluzionat că modelele Lion S s-au remarcat printre numeroasele produse înscrise la categoria ”Vehicule Comerciale” și, prin urmare, le-a acordat leilor speciali mult-râvnitul premiu Red Dot.

24 Jun 2022