Featured

FC Bayern își prelungește contractul cu MAN

Să ajungi relaxat la destinație, pentru a putea da totul pe teren. De aceea, FC Bayern se bazează pe MAN și va continua să folosească un autocar de echipă al mărcii cel puțin încă doi ani, până în 2024.

19 Jul 2022

Recent, fotbaliștii au fost încântați de călătoria cu un autobuz electric MAN Lion's City E, decorat în culorile clubului, care i-a transportat la Aeroportul din Munchen, silențios și fără emisii.

”Vai, ce liniște e!”, ”Sigur m-aș putea obișnui cu așa ceva” sau ”Distractiv și sustenabil – perfect”. La mijlocul lunii iulie, jucătorii și antrenorii lui FC Bayern München au călătorit fără emisii de la sediul clubului la Aeroportul din Munchen, la bordul unui MAN Lion's City E, și au fost încântați. ”FC Bayern are o abordare responsabilă pentru mediu și mobilitate. Suntem încântați că partenerul MAN Truck & Bus ne-a oferit și un autobuz electric pentru călătoria spre aeroport”, spune Andy Jung, Director de Marketing al lui FC Bayern, adăugând: ”În acest context, ne bucurăm că am prelungit parteneriatul cu MAN cu încă doi ani și vom putea realiza împreună și alte proiecte sustenabile”.

Campionii Germaniei la fotbal vor continua să ajungă la meciuri eficient, sigur și confortabil la bordul unui autocar MAN Lion's Coach și în sezonul viitor, care începe la 5 august. ”Suntem parteneri cu FC Bayern din 2008 și am putut realiza împreună proiecte minunate, în numeroase domenii. Continuăm acest parteneriat de succes, astfel încât echipa va continua să călătorească la meciuri într-un autobuz MAN și în viitor”, spune Marc Langendorf, șef de Comunicare la MAN Truck & Bus. Confortul deplin și echipamentul multimedia transformă autocarul echipei într-un spațiu de relaxare pentru jucători. ”Lion's Coach este extrem de eficient la drum, grație tehnologiei inovatoare. Totuși, ar fi minunat dacă toate călătoriile echipei ar putea fi posibile în curând și fără emisii, ca cea spre aeroport cu autobuzul urban electric”, mai spune Andy Jung.

În transportul urban, MAN Truck & Bus se află deja într-o poziție excelentă în ce privește sustenabilitatea. Până în 2025, jumătate dintre autobuzele urbane noi MAN vor avea propulsii alternative, iar până în 2030, 90% dintre autobuzele urbane vor fi alimentate de baterii. ”Reacțiile despre autobuzul nostru electric au fost excelente, iar o privire asupra comenzilor ne arată clar că aceste obiective pot fi atinse”, spune Rudi Kuchta, șeful diviziei de Autobuze a MAN Truck & Bus, adăugând: ”Dar obiectivul este de a începe electrificarea autobuzelor interurbane și a autocarelor cât mai rapid posibil, în funcție de cererea din piață. În viitor, călătorii cu autobuzele, precum echipa FC Bayern, ar trebui să poată ajunge de la A la B sustenabil și confortabil și pe distanțe lungi”.

 

FC Bayern se bazează pe un microbuz electric MAN

Clubul folosește deja electromobilitatea din vara lui 2021, cu ajutorul lui MAN eTGE Combi. ”Cu microbuzul electric, FC Bayern a deschis un nou capitol în mobilitatea sa. Jucătorii și conducătorii lui FC Bayern München conduc deja preponderent autoturisme electrice”, spune Kuchta. De când MAN eTGE Combi a înlocuit un vehicul identic diesel, clubul contribuie și la îmbunătățirea calității aerului din oraș. Vehiculul 100% electric cu baterii este utilizat pentru a transporta personalul și echipamentul în Munchen, în zilele de meci din Bundesliga. În restul timpului, microbuzul este folosit pentru curse urbane între sediile clubului, centrul de antrenament al juniorilor și Allianz Arena. ”Împreună cu MAN, vrem să continuăm transformarea mobilității prin integrarea noilor forme de propulsie în activitatea noastră zilnică”, a precizat Jung.

MAN Truck & Bus este implicată în sport de mulți ani, cel mai recent și ca partener oficial al echipei feminine a lui FC Bayern.

19 Jul 2022