Featured

Angajații MAN donează 100.000 de euro pentru cei afectați de războiul din Ucraina

100.000 de euro din așa-numitul fond de bani mărunți al personalului MAN vor merge la Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), ca sprijin pentru persoanele care suferă în urma războiului din Ucraina.

18 Mar 2022

Angajații MAN de la fabricile și companiile din Germania colectează eurocenții de pe borderoul de plată în ”Restcentkasse”, capital folosit pentru ajutor în caz de situații de urgență, pe termen scurt și fără cheltuieli.

Banii vor merge la ”donațiile angajaților”, inițiativă înființată de companii și reprezentanții angajaților la nivelul Grupului Volkswagen. La MAN, inițiativa a aparținut Directorului de Resurse Umane Arne Puls și fostei președinte a consiliului de muncitori Irmi Maucher.

”Suntem mulțumiți că am avut oportunitatea de a răspunde rapid, în numele personalului MAN, la nevoia mare de ajutor umanitar rezultată în urma războiului”, spune Arne Puls. ”Angajații MAN arată solidaritate cu oamenii aflați în nevoie. Aceasta este demonstrată de disponibilitatea uriașă de a dona bunuri materiale în actuala criză, iar acum și de donația de bani din fondul de eurocenți”.

Banii vor merge în contul înființat de Agenția ONU pentru Refugiați pentru situația din Ucraina. Volkswagen este de mulți ani partener al UN Refugee Aid, partenerul național al UNHCR, care lucrează îndeaproape cu autoritățile din Ucraina și țările învecinate pentru a organiza ajutorul de urgență. Angajații UNCHR sunt pregătiți să ofere ajutor umanitar și să furnizeze populației din Ucraina toate bunurile necesare traiului zilnic.

Între timp, Grupul Volkswagen a donat deja un milion de euro în numele tuturor mărcilor sale pentru a sprijini eforturile de ajutorare ale UNCHR.

18 Mar 2022