Featured

127 de autobuze MAN Lion’s City vor circula pe străzile din Oslo

Unibuss, una dintre cele mai mari companii de transport public din Norvegia, a comandat 127 de autobuze MAN Lion’s City de la MAN Truck & Bus. Cea mai nouă generație de autobuze destinate transportului urban vor circula pe bază de combustibili bio (HVO), Unibuss având un angajament ferm în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.

 

19 Oct 2020

Zona din jurul orașului Oslo este extrem de diversă, un adevărat paradis pentru cei pasionați de artă, natură sau istorie. În același timp însă orașul este într-o permanentă dezvoltare, Oslo fiind una dintre capitalele care înregistrează cele mai mari creșteri din Europa.

Un număr mai mare de locuitori, cartiere noi, dar și un număr din ce în ce mai mare de turiști înseamă în același timp și mai multe provocări pentru companiile de transport public din oraș. În plus, autoritățile din Oslo, la fel ca cele din multe alte metropole din zona scandinavă, și-au propus să reducă semnificativ amprenta de carbon generată de sistemul de transport public local.

Tocmai de aceea compania norvegiană Unibuss a decis să achiziționeze 127 de autobuze  MAN Lion’s City. “Suntem încântați că Unibuss a avut încredere în produsele noaste. Autobuzele vor folosi combustibili bio și acest lucru este un beneficiu real pentru această regiune verde”, a spus Rudi Kuchta, directorul diviziei autobuze la MAN Truck & Bus.

Autobuzele vor fi folosite pe rute urbane, dar și să lege diverse puncte din jurul orașului Oslo, inclusiv cu Vestre Aker, un district aflat la nord-vest de Oslo, Nesøya, o insulă mici din municipalitatea Asker, și Bærum, o municipalitate în regiunea norvegiană Viken.

Primul lot de autobuze MAN Lion’s City a fost livrat deja în luna iunie, iar toate cele 127 de vehicule sunt operaționale din această toamnă, transportând localnicii și turiștii în siguranță și în condiții prietenoase cu mediul.

 

“Am colaborat excelent cu MAN și am fost impresionați că în ciuda faptului că uzinele au fost închise în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus, toate livrările s-au făcut la timp,” a spus Øystein Svendsen, CEO al Unibuss.

 

În completarea celor 23 de autobuze MAN Lion’s City GL, de 18,75 metri lungime și cu 57 de locuri, au fost livrate și 71 de autobuze MAN Lion’s City L LE care au o lungime de aproape 15 metri și 49 de locuri. Toate autobuzele articulate, cu podea joasă, sunt echipate cu motorul diesel D2066 LUH. MAN Truck & Bus a livrat și 33 de autobuze MAN Lion’s City LE către Unibuss. Acest model are o lungime de 12 metri și 43 de locuri și vine echipat cu un motor de 290 CP, diesel D0836 LOH, care de asemenea folosește combustibili bio HVO. Optând pentru acest tip de combustibil, în locul celui clasic, emisiile de CO2 se vor reduce cu până la 90%.

Toate cele trei tipuri de vehicule corespund normelor de poluare Euro 6. “Aceste vehicule de ultimă generație vor juca un rol major pentru a ajuta autoritățile din Oslo să reducă nivelul de poluare, fiind în același timp sigure, fiabile și economice”, a mai spus  Rudi Kuchta, directorul diviziei autobuze la MAN Truck & Bus.

19 Oct 2020