Featured

Schwarz Logistik folosește un MAN eTGM, complet electric, în operațiunile de zi cu zi

MAN Truck & Bus a predat companiei Schwarz Logistik GmbH un model complet electric MAN eTGM. Camionul de 26 de tone va fi folosit pentru livrarea unor componente specifice destinate producătorului de produse de optică și tehnologie ZEISS din Oberkochen, Germania. Modelul face parte dintr-o serie mică de vehicule electrice pe care MAN le-a livrat mai multor clienți de la finalul anului 2019.

06 Nov 2020

Schwarz Logistik GmbH, o subsidiară Schwarz Group, a inclus în flota operațională un model MAN eTGM complet electric. Noul camion electric este folosit pentru a livra companiei de optică și tehnologie ZEISS, din Oberkochen, componente specifice pentru domeniul său de activitate. În mod special, camionul va transporta produsele de la centrul de logistică Schwarz din Herbrechtingen până la Oberkochen, urmând să parcurgă această rută de 3 – 4 ori pe zi.

Pentru o eficiență crescută a fost montată și o stație de încărcare la rampă pentru a asigura alimentarea modelului MAN eTGM cu energie electrică. În acest fel, în timpul în care se încarcă marfa se încarcă și bateriile. Compania Schwarz Logistik GmbH a dezvoltat și un sistem propriu de panouri solare, instalat pe clădirea de birouri, pentru ca energia folosită să provină din surse 100% regenerabile.

Modelul MAN eTGM a intrat în producția de serie mică în luna noiembrie 2019 și oferă soluțiile perfecte pentru transportul de bunuri între și în orașe, operând cu emisii zero și fără să polueze fonic. În același timp, camionul poate fi configurat în funcție de nevoile clienților, putând fi dotat cu o remorcă frigorifică sau una specială pentru băuturi, de exemplu. Camionul, cu o masă maximă autorizată de 26 de tone, are un motor electric de 264 kW (360 CP), cu un cuplu maxim de 3.100 Nm. De asemenea, unități auxiliare precum direcția, compresorul de aer sau sistemul de aer condiționat sunt și ele electrice, sistemul de gestionare al energiei asigurând funcționarea acestora în orice condiții.

Prin recuperarea energie la frânare, energia cinetică a vehiculului este convertită în energie electrică și transmisă apoi spre bateria de stocare, ceea ce poate crește autonomia camionului. Șoferul poate vedea pe display-ul de la bord în orice moment cantitatea de energie din baterie și autonomia vehiculului.

Bateriile folosite sunt litiu-ion și au fost dezvoltate de Volkswagen Group. Acestea sunt amplasate sub cabină, în fața axului față. Un alt set de baterii este amplasat și pe cadrul vehiculului. În funcție de condițiile metoe și de ruta parcursă, autonomia modelului  MAN eTGM poate ajunge până la 200 de kilometri. Bateriile pot fi încărcare folosit curent la o capacitate de 22 sau 44 kW și pentru încărcări rapide de 150 kW.

Pentru a face tranziția cât mai ușoară spre un vehicul electric, MAN Truck & Bus pune la dispoziția clienților soluții personalizate prin MAN Transport Solution, iar șoferii care vor conduce un model MAN eTGM vor avea acces la cursuri speciale de condus prin MAN ProfiDrive, cursuri special concepute pentru a maximiza performanțele vehiculelor electrice.

06 Nov 2020