Featured

Premieră mondială: Prosegur folosește un vehicul electric blindat MAN eTGE pentru transportul banilor

Primul vehicul electric blindat pentru transportul banilor și a altor obiecte de valoare a fost predat, la începutul lunii august, companiei internaționale de securitate Prosegur. Modelul MAN eTGE electric a fost transformat într-un vehicul blindat de STOOF și va fi folosit de compania Prosegur în activitățile zilnice de transport bani.

 

01 Sep 2020

Prietenos cu mediul, sustenabil și foarte sigur: modelul MAN eTGE va fi folosit în operațiunile zilnice de compania internațională de securitate Prosegur. În industria de logistică protecția mediului și sustenabilitatea sunt măsurile principale pentru a se asigura viabilitatea companiilor în viitor, așa cum este cazul și în alte industri.

Cel mai bun exemplu în acest sens este vehiculul transformat de carosierul STOOF pe baza unui model MAN eTGE. Specialiștii de la STOOF au echipat mașina cu sisteme de blindaj și protecție speciale, aceasta urmând să fie folosită de compania Prosegur pentru transportul de bani și obiecte de valoare.

Noul vehicul din flota Prosegur este primul model din lume complet electric folosit la transportul de bani și  a altor obiecte de valoare. “Ținând cont că în cadrul grupului transportăm în siguranță echivalentul a 550 de miliarde de euro anual era normal să ne gândim și să ne asumăm și responsabilitatea de a face acest lucru într-un mod sustenabil și prietenos cu mediul”, a spus Jochen Werne, director de dezvoltare la Prosegur Germania.

Modelul MAN TGE 3.140 E , care va fi folosit de compania Prosegur în regiunea Potsdam, a fost echipat cu un sistem de blindaj de nivelul FB3 de STOOF International. Pentru carosier principala provocare a fost să folosească materiale extrem de ușoare, care să fie însă la fel de rezistente ca cele clasice, pentru a nu limita autonomia mașinii. Van-ul electric a fost gândit pentru maximum 3 persoane și are o greutate, inclusiv sistemul de blindaj, de aproximativ 3.150 kg.

Prosegur are o flotă de aproape 900 de vehicule care circulă pe drumurile din Germania, atât la nivel național, cât și în orașe. Atunci când sunt folosite urban, distanța zilnică parcursă este de aproximativ 60 – 70 km.  Cu o autonomie de 120  -  130 kilometri (115 km conform normelor WLTP), modelul eTGE se adaptează perfect nevoilor acestei companii. Vehiculul MAN eTGE dispune și de toate opțiunile în ceea ce privește siguranța șoferului și a pasagerilor, dar și de o serie de sisteme de asistență la condus precum sistem de asistență la frânarea de urgență (EBA), sistem de control al vitezei, sistem de asistență la frânarea de urgență în oraș, sistem de asitență la parcare și camere de monitorizare din toate unghiurile, dar și faruri LED.

Prosegur va testa în regim susținut noul vehicul, acesta intrând în operațiunile cotidiene ale companiei. “Principala provocare este legată de capacitatea de încărcare și de autonomia reală al bateriei în aceste condiții. Suntem încrezători că obiectivele noastre eco se potrivesc cu cele economice și nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Suntem într-o fază de test acum și dacă totul funcționează ca până acum cu sigurnață vom achiziționa și mai multe vehicule electrice”, a mai spus Jochen Werne.

01 Sep 2020