Featured

Modelul MAN TGE este disponibil acum cu tracțiune integrală până la o capacitate de 5,5 tone

MAN Truck & Bus își extinde gama de modele TGE disponibile cu tracțiune integrală și introduce această opțiune și pe versiunile de 5,0 și 5,5 tone. MAN lucrează cu compania austriacă Oberaigner pentru conversia la tracțiune integrală, toate vehiculele putănd fi comandate direct de la MAN Truck & Bus.

 

22 Jul 2020

Cu noile versiuni TGE, care pot fi comandate acum, MAN oferă soluții configurabile cu tracțiune integrală în gama de vehicule între 3,0 și 5,5 tone.

Astfel, gama existentă de vehicule care pot fi disponibile cu tracțiune integrală a fost extinsă și cu versiunile de 5,0 și 5,5 tone pe care MAN le dezvoltă în colaborate cu compania austriacă Oberaigner.

Noile versiuni de vehicule comerciale ușoare au fost concepute cu aplicabilitate pentru vehiculee de salvare, de intervenție, de pompieri, pentru servicii municipale și chiar pentru motorhome-uri.

Vehiculele de 5,0 și 5,5 tone au în comun sistemul de tracține integrală permanent cu acționare in prima etapă a punții față si cutie de transfer cu trei arbori cu distribuție de putere dependentă de sarcină între axe (diferențial Torsen).

În cazul în care una dintre axe are mai puțină tracțiune, cuplul se transferă automat la cealaltă axă.

Baza pentru această conversie sunt modelele TGE cu tracțiune spate și echipat cu cel mai puternic motor diesel de 2,0 litri care dezvoltă 170 CP (130 kW). Se poate alege fie între o cutie manuală cu șase trepte sau o cutie automată cu opt trepte,  cu un ampatament de 3.640 sau 4.490 mm.

Garda la sol poate fi mărită cu până la 30 mm, dar conversia se poate face și fără această modificare, un avantaj dacă vehiculul este folosit ca ambulanță de exemplu.

Masa maximă de încărcare nu este foarte afectată ținând cont că sistemul permanent de tracțiune integrală nu cântărește de cât aproximativ 130 de kilograme. De exemplu, un model TGE cu cabină simplă și ampatament scurt are o sarcină utilă impresionantă de 3.370 de kilograme.

Cu această gamă extinsă de modele 4x4, MAN Truck & Bus oferă clienților și mai multe opțiuni de personalizare a vehiculelor . Astfel, noua gamă de vehicule poate fi utilizată în numeroase domenii, MAN Truck & Bus oferind soluții personalizate pentru fiecare client și asigurând asistența necesară pentru orice tip de conversie.

22 Jul 2020