Featured

Medalie de aur pentru MAN în clasamentul de sustenabilitate EcoVadis

Cel mai mare furnizor de rating de sustenabilitate din lume i-a acordat în premieră producătorului bavarez o medalie de aur.

17 Nov 2022

Astfel, MAN se plasează în primele 5% dintre companiile evaluate în segmentul ”producție de autovehicule”.

De la înființarea sa, în 2007, agenția independentă de rating EcoVadis a construit o rețea internațională de peste 100.000 de companii evaluate. Experții analizează cât de bine au integrat aceste companii principiile de sustenabilitate și responsabilitate socială corporativă (CSR) în activitățile lor de afaceri și sistemele de management - în special în funcție de industrie, țară și dimensiunea companiei. MAN participă la evaluări din 2014.

Scopul EcoVadis este de a produce evaluări de sustenabilitate de încredere și recunoscute la nivel global. Acest lucru permite companiilor să își documenteze propriile eforturi și să includă evaluarea EcoVadis atunci când selectează furnizorii. Din ce în ce mai des, astfel de evaluări sunt condiția prealabilă chiar și pentru a fi luate în considerare pentru noi achiziții.

 

MAN, mult peste media industriei

MAN a obținut 72 de puncte din 100 în evaluarea generală, în timp ce media industriei în segmentul ”producție de autovehicule” este de 45 de puncte. Scorul mare îi asigură lui MAN un loc printre primele 5% din toate cele 104 companii evaluate, deoarece 97% dintre ele au obținut scoruri mai slabe. Acesta este motivul pentru care EcoVadis a acordat producătorului de vehicule comerciale o medalie de aur pentru prima dată, după medalia de bronz obținută în 2021.

EcoVadis evaluează companiile în patru domenii. MAN a obținut cel mai mare punctaj în domeniul ”Mediu” (80 de puncte), urmat de ”Muncă și drepturile omului” (70 de puncte), ”Achiziții durabile” (70 de puncte) și ”Etică” (60 de puncte). Baza evaluărilor a fost actualul Raport de Sustenabilitate 2021, care se bazează pe strategia de sustenabilitate revizuită în mod fundamental.

 

Noua strategie MAN de sustenabilitate își arată roadele

Sustainabilitatea este ancorată adânc în noua strategie corporativă MAN. ”Ea își arată acum roadele, după cum dovedește saltul nostru în evaluarea EcoVadis”, spune Alexander Vlaskamp, CEO al MAN. ”Pentru noi, această medalie este un stimulent pentru a ne spori eforturile în toate domeniile luate în considerare - deoarece sustenabilitatea nu este un rezultat, ci un proces continuu. Și chiar și într-un mediu de piață dificil, considerăm acțiunea durabilă ca o condiție prealabilă pentru a putea concura în viitor”.

În special, cooperarea interdisciplinară a tuturor diviziilor MAN a făcut posibil succesul în evaluarea EcoVadis. Compania intenționează să continue pe acest drum în viitor. După evaluarea detaliată a punctelor forte și slabe menționate de experți, MAN își va optimiza în continuare măsurile în domeniul sustenabilității.

17 Nov 2022