Featured

MAN Truck & Bus va dezvolta noi soluții de mobilitate cu zero emisii

MAN Truck & Bus lucrează la dezvoltarea unor soluții de mobilitate cu zero emisii de CO2 și va oferi vehicule electrice și pe hidrogen ca parte a acestui plan de a avea un viitor verde. Compania lucrează deja în departamentele de cercetare și dezvoltare la aceste soluții și a încheiat o serie de parteneriate pentru a le și testa pe drumurile publice.

20 Oct 2020

Pentru un viitor fără emisii de noxe, atunci când vine vorba de transportul public și distribuția de marfă decizia se pare că a fost luată deja și că vehiculele electrice sunt prima opțiune. În conformitate cu această direcție, MAN Truck & Bus are deja în gamă o serie de vehicule comerciale electrice cum ar fi MAN Lion's City E și eTGE precum și camionul electric eTGM. În plus, noua generație de camioane complet electrică va fi disponibilă începând din 2023.

În afara dezvoltării rapide a tehnologiei cu baterii electrice, soluțiile pe hidrogen (H2) reprezintă o opțiune suplimentară în ceea ce privește combustibilii alternativi în transportul pe distanțe lungi. Tocmai de aceea MAN Truck & Bus își prezintă acum planurile de cercetare și dezvoltare și în această direcție.

Primele vehicule prototip dezvoltate de MAN vor fi construit la începutul anului viitor și fac parte deja din proiecte curente de dezvoltare în jurul acestui tip de combustibil. MAN testează în prezent atât folosirea unei pile de combustibil pe hidrogen, cât și un motor cu combustie pe hidrogen.

Avantajele oferite de această tehnologie sunt evidente. Pe de-o parte această formă de mobilitate electrică este prietenoasă cu mediu, atunci când este folosită pila de combustibil emițând doar vapori de apă în atmosferă. Pe de altă parte, autonomia este de aproximativ 800 de kilometri, suficient de mare pentru un camion de mare tonaj care transportă marfă pe drumurile din Europa.

Motorul cu combustie pe hidrogen reprezintă o soluție robustă care poate fi implementată rapid, datorită unor soluții deja existente, și poate deveni o soluție de trecere spre noile forme de propulsie alternative.

MAN Truck & Bus a programat deja o serie de teste practice pentru 2023 și 2024 împreună cu o serie de clienți tradiționali, obiectivul fiind de a testa întregul ecosistem pe bază de hidrogen în logistica de transport. Astfel va fi formată o “flotă bavareză” care va fi utilizată de operatori de transport din Bavaria și care beneficiază și de susținerea autorităților din această regiune care vor dezvolta infrastructura necesară pentru alimentarea acestor vehicule.

De asemenea, MAN Truck & Bus a demarat și o serie de colaborări cu universități tehnice din Germania pentru a găsi soluții inovatoare în această direcție.

"Tratăm responsabilitatea noastră față de mediu și întreaga societate cu maximă seriozitate, așa că toate departamentele de cercetare și dezvoltare MAN Truck & Bus lucrează acum la capacitate maximă pentru dezvoltarea sistemelor pe bază de combusitbili alternativi și sunt sigur că soluțiile noastre vor fi unele cu adevărat inovatoare. Hidrogenul reprezintă o soluție interesantă, dar și infrastructura trebuie dezvoltată în același timp”, a spus Dr. Frederik Zohm, membru executiv în cadrul departamentelor Research & Development al MAN Truck & Bus.

20 Oct 2020