Featured

MAN TGE: O excelentă bază pentru autorulote

12 Sep 2023

În cadrul Caravan Salon de la Düsseldorf 2023, MAN Truck & Bus a prezentat inovațiile sale în privința autorulotelor realizate pe baza modelului TGE, facilitând extinderea producătorilor de autorulote.

Pentru MAN Truck & Bus segmentul recreațional reprezintă un pilon important în cadrul afacerii sale cu vehicule comerciale ușoare. Acest lucru este subliniat, încă o dată, de participarea sa la târgul Caravan Salon de la Düsseldorf.

Pe lângă cooperările de lungă durată cu Knaus Tabbert (modelul KNAUS BOXDRIVE) și Westfalia (modelul Sven Hedin), mulți alți producători de autorulote au devenit interesați de punctele forte ale lui MAN TGE.

Affinity (modelul Affinity M Duo), Balcamp (modelul Balcamp 610), Bravia mobil (modelul Bravia Swan 680), MegaMobil (modelul Mega MAN 600), Rocket Camper (modelul Rocket Mountain) și mulți alții au inclus acum modelul TGE în gama lor.

MAN Truck & Bus a prezentat în cadrul stadului său trei vehicule: un KNAUS BOXDRIVE, un Affinity M Duo și un MAN TGE pentru autorulote cu pachetul MAN Individual.

"Am obținut o poziție solidă în industria rulotelor și suntem încântați de cererea constantă din partea producătorilor de autorulote, dar și a clienților lor. Calitatea foarte ridicată a produsului TGE, cu fiabilitate excelentă și o selecție cuprinzătoare de sisteme de asistență și siguranță, sunt printre punctele forte ale MAN TGE. La acesta se mai adaugă și serviciul orientat către clienți MAN cu service de asistență 24/7 și ore de lucru extinse în multe locații. În Germania, am extins chiar și serviciul nostru la întreaga autorulotă pentru modelele selectate în aproape 50 de locații", spune Thomas Herzog, Șeful Departamentului de Management al Conturilor Cheie Internaționale Van la MAN.

 

Premieră: MAN TGE cu tavan înalt pentru autorulote

 

Tavanul înalt al autorulotei, care poate fi comandat direct din fabrică, va fi prezentat pentru prima dată în cadrul târgului, permițând înălțimi de peste doi metri în autorulotele extinse. Alte puncte forte ale autorulotei MAN TGE pe vehiculul de bază sunt pachetul Individual Lion S și cele două opțiuni suplimentare de bare laterale și piese adiționale vopsite (bare de protecție față și spate, benzi laterale).

Pachetul de design Lion S include capace pentru oglinzi exterioare cu leul MAN, ornamente din oțel inoxidabil pe bara de protecție, spoiler pentru marginea acoperișului, accente de culoare roșie și iluminare ambientală în cabină. Designul exclusiv interior și exterior poate fi comandat direct din fabrică prin magazinul de finisare intern MAN Individual.

Vehiculul de bază MAN TGE pentru autorulote este, de asemenea, echipat cu o treaptă automată la ușa laterală dreaptă cu autodetectarea obstacolelor (Autostop), precum și o zona mai lată a caroseriei în zona din spate (zona de dormit), care aduce un plus de spațiul disponibil și sporește confortul de dormit ale paturilor montate transversal.

 

Suspensie pneumatică, protecție împotriva loviturilor sub mașină, dar și mai multă putere

 

Un alt lucru extrem de important instalat pe vehiculul de bază MAN TGE pentru autorulote este suspensia pneumatică. Special pentru autorulote, aceasta oferă o funcție de egalizare automată chiar și atunci când este staționată, precum și o reglare manuală a înălțimii pentru diferite situații, de exemplu, pentru golirea rezervoarelor de apă.

Având trei moduri diferite de condus (Onroad, Offroad și Offroad+), șoferul o poate adapta la diferite cerințe ale drumului. Suspensia pneumatică îmbunătățește astfel confortul de rulare și poate ajuta la compensarea condițiilor de încărcare diferite.

De asemenea, un alt element suplimentar de la MAN Individual este protecția împotriva loviturilor sub mașină.

Acest lucru este de interes pentru cei care călătoresc des pe drumuri neasfaltate. Aceasta constă într-o placă de aluminiu cu grosimea de 5 mm, care are integrate prizele pentru aer și deschiderile pentru deversarea apei. Această placă protejează motorul, transmisia, rezervorul de combustibil, rezervorul AdBlue și diferențialul (4x4).

MAN Individual va oferi în curând și un motor cu putere mai mare, de până la 202 CP. MAN deține deja un portofoliu extins de produse pentru autorulote parțial integrate. Astfel, vehiculele de bază MAN TGE pot veni din fabrică fără perete despărțitor, cu scaune față pivotante, tapițerii speciale pentru autorulote și a doua baterie.

 

Popular printre camperi: MAN TGE cu tracțiune integrală 4x4

 

Una dintre cele mai solicitate opțiuni de către proprietarii de autorulote este disponibilitatea tracțiunii integrale. Acum, TGE oferă două variante.

Pentru vehiculele cu tracțiune față există tracțiunea integrală Smart. Aici, forțele de tracțiune sunt distribuite optim între puntea față și puntea spate complet automat prin intermediul unui ambreiaj multidisc. Soluția este disponibilă pentru versiuni de 3,5 (opțional până la 4,0 tone), cu motoare de 103 și 130 kW și transmisie automată cu 8 trepte.

Există și un MAN TGE 4×4 bazat pe vehiculul cu tracțiune spate. În acest caz, MAN Individual instalează un sistem avansat de off-road de la compania Oberaigner. Rezultatul este un sistem de tracțiune integrală permanentă cu o distribuție a cuplului de 42% față și 58% spate. Soluția poate fi comandată din fabrică pentru versiuni de 5,0 până la 5,5 tone, cu motor de 120 kW și cutie manuală cu 6 trepte sau una automată cu 8 viteze.

12 Sep 2023