Featured

MAN oferă servicii de actualizare “over-the-air”

Noul serviciu digital MAN Now, primul care oferă funcții de actualizare over-the-air, este disponibil în țările din Uniunea European, Norvegia, Marea Britanie și Elveția. La fel ca pe un telefon inteligent, unde poți să-ți instalezi aplicațiile de care ai nevoie, clienții de pe platforma MAN Now primesc actualizări care le permit să adapteze funcționalitatea camionului la nevoile personale.

09 Feb 2021

Aceste actualizări, cum ar fi MAN OnlineTraffic, pot fi făcute oricând și de oriunde printr-o simplă conexiune la internet wireless, fără să fie nevoie de cabluri sau o vizită în service. Adică exact ca pe telefonul mobil.

MAN Now, una dintre funcțiile importante ale MAN DigitalServices de pe platforma RIO, permite clienților să-și actualizeze partea de software foarte rapid și într-un mod extrem de simplu. MAN OnlineTraffic, prima funcție care poate fi actualizată “over-the-air” pe MAN Now le permite șoferilor de camion să-și plănuiască cursa pe cea mai bună rută posibilă  folosind date în timp real despre trafic care sunt transferate în sistemul de navigație al vehiculului.

În aces mod, șoferul primește informații actualizate despre situația din trafic și își poate optimiza rapid ruta. În funcție de aceste date, sistemul de navigație propune rute alternative și calculează în timp real timpul necesar pentru parcurgerea distanței. Cu ajutorul MAN OnlineTraffic, restricțiile care sunt relevante pentru șoferii de camion, cum sunt greutatea maximă admisă pe anumite poduri sau înălțimea maximă permisă, sunt incluse automat în momentul în care sistemul alege ruta cea mai bună.

MAN OnlineTraffic se poate activa în platforma MAN Now. După logarea pe platforma online, managerii de flote pot echipa fiecare vehicul cu cele mai noi funcții și pot face apoi actualizări printr-o simplă conexiune la internet, fără să fie nevoie ca vehiculul să ajungă în service.

Sistemul de actualizare “over-the-air” este disponibil pentru toate camioanele din noua generație MAN, dar și vehiculele din generația anterioara pot profita de oferta de servicii digitale MAN DigitalServices. Pentru asta, clienții trebuie să facă totuși o vizită în service, iar cu ajutorul informațiilor de pe platforma MAN Now se poate verifica ce funcții sunt disponibile pentru fiecare camion și ce soluții retrofit există.

Prin intermediul sistemului media MAN Navigation Advanced, clienții au acces la MAN OnlineTraffic gratuit timp de un an de zile. Accesul la această funcție se poate extinde la doi ani dacă se optează pentru sistemul media MAN Navigation Professional.

MAN OnlineTraffic este doar prima funcție disponibilă care poate fi actualizată “over-the-air”. În curând clienții MAN Now vor putea actualiza și hărțile din platforma MAN MapUpdate în același mod și în 2021 MAN va include și alte funcționalități care vor putea fi actualizate over-the-air. În viitor, MAN Now le va oferi managerilor de flote opțiunea să-și configureze partea software individual pentru fiecare vehicul pentru a corespunde nevoilor punctuale, cum ar fi reducerea consumului de combustibil, setări ale cutiei de viteze în funcție de marfa transportată și tonaj sau setări de limbă ale sistemelor de la bord.

09 Feb 2021