Featured

MAN Lion's City E a câștigat premiul de design la Automotive Brand Contest 2020

După distincțiile obținute la iF Design Award 2020, MAN Lion's City E a primit și recunoașterea juriului Automotive Brand Contest obținând premiul internațional de design în categoria vehiculelor comerciale.

27 May 2020

Consiliul German de Design (Rat für Formgebung) organizează anual competiția Automotive Brand Contest unde premieză produsele care se remarcă printr-un design unic, futurist, sustenabil și eficient.

Juriul, compus din arhitecți, jurnaliști și experți în design și comunicare, acordă premii la 13 categorii generale și patru categorii speciale. Autobuzul complet electric MAN Lion's City E a reușit să obțină recunoașterea pentru designul său în categoria vehiculelor comerciale.

Competiția în Automotive Brand Contest este una foarte acerbă, evenimentul fiind printre puținele competții internaționale de design neutre, iar asta dă o valoare și mai mare premiului câștigat de autobuzul MAN Lion's City E. “Am conceput un autobuz electric care să completeze perfect designul fiecărui oraș, iar acest lucru a fost recunoscut la nivel internațional prin seria de premii primite”, a spus Rudi Kuchta, director comercial al departamentului de autobuze la MAN Truck & Bus.

MAN Lion's City E s-a remarcat printr-un design modern, atemoporal și foarte expresiv. “Designerii noștri au creat un concept unic care să reflecte strategia noastră de e-mobilitate. Astfel, avem un produs reconoscibil imediat și se distinge în rândul familiei de vehicule MAN Lion's City”, spune și Stephan Schönherr, vice președinte al departamentului de Stil și responsabilul cu designul autobuzelor MAN și NEOPLAN.

Toate premiile primite de modelul MAN Lion's City E confirmă strategia MAN Truck & Bus de a crea o serie de vehicule dedicate transportului urban care să acopere toate nevoile de confort, să ofere cele mai noi standarde și echipări de siguranță, dar în același timp să aibă un design atractiv.

Juriul competiției Automotive Brand Contest a fost impresionat de designul elegant la exterior, care se potrivește perfect cu noile tendițe urbane, dar în același timp și de interior unde atenția pentru detalii, confortul și siguranța pentru pasageri și elementele de design crează un concept unic.

Liniile atemoporale, stilul neobișnuit de chic pentru un autobuz, dar și folosirea unor materiale și tehnologii revoluționare au convis juriul să acorde prestigiosul premiu modelului MAN Lion’s City E.

Dar, modelul lansat oficial la IAA 2018, nu impresionează doar la capitolul design. Autobuzul complet electric MAN Lion's City E convinge și prin tehnologia de ultimă oră oferă soluții eficiente tuturor companiilor de transport de a trece la e-mobilitate.

Versiunea de 12 metri a modelului Lion’s City E are o capacitate de până la 88 de călători, iar cea de 18 metri de maximum 120 de călători. Motorul electric dispune de puteri între 160 kW și 240 kW pentru versiunea de 12 metri și între  320 kW și maximum 480 kW pentru versiunea de 18 metri.

MAN se bazează pe bateriile litiu-ion, de 480 kWh și 640 kWh, care înglobează toată tehnologia grupului. Bateriile au un sistem inteligent de gestionare al temperaturii care a fost optmizat pentru utilizarea pe autobuze de oraș. Acest sistem se asigură că bateriile sunt funcționale la capacitate maximă, indiferent de anotimp și de condițiile meteo.

Gama MAN Lion’s City E impresionează cu o autonomie de 200 de kilometri, care în condiții favorabile poate ajunge până la 270 km, și asta pe toată durata ciclului de viață al bateriei.

27 May 2020