Featured

De la A pentru conducerea autonomă la Z pentru zero emisii: MAN la mobility move în Berlin

La mobility move, MAN prezintă un Lion's City 12 E, care va circula automat prin Berlin începând din primăvară în cadrul proiectului „BeIntelli". Autobuzul electric este echipat cu un Sistem de Conducere Automată de la TU Berlin, având aproximativ 50 de senzori care monitorizează traficul și zona de circulație.

23 Feb 2024

Ecrane și alte componente de comunicare au fost de asemenea instalate în „autobuzul explicativ" astfel încât abilitățile de conducere, deciziile și tehnologiile să poată fi vizualizate și explicate pasagerilor.

  • MAN prezintă Lion's City 12 E, care va circula automatizat prin Berlin în cadrul BeIntelli
  • Prezentări și discuții ale experților despre eMobility și automatizare
  • Atenția către șoferi: MAN susține inițiativa din industrie
  • Oferte și soluții de la MAN Transport Solutions și MAN DigitalServices completează prezentarea

„Aducând viitorul pe drumuri" ("Bringing the future on the road") este motto-ul mobilității din acest an. Cea de-a cincisprezecea conferință și expoziție de autobuze electrice VDV va avea loc în Berlin, în perioada 5-7 martie. Evenimentul din acest an se va concentra pe teme precum conducerea autonomă, digitalizarea, siguranța la incendiu și infrastructura de alimentare și încărcare - având autobuzul electric în centrul atenției. Astfel, MAN Truck & Bus va prezenta autobuzul urban complet electric din cadrul proiectului de automatizare „BeIntelli" la standul său și va discuta despre eMobility, precum și despre conducerea autonomă în sectorul autobuzelor urbane.

„Autobuzul nostru electric, pe care îl expunem la mobility move, se potrivește perfect evenimentului. Până la urmă, prezentăm două domenii strategice ale viitorului într-una singură: electromobilitatea și automatizarea," spune Darko Simeunovic, Directorul de Vânzări pentru Autobuze MAN Truck & Bus Germania, adăugând: „MAN Lion's City E va circula în curând automatizat prin centrul orașului Berlin ca parte a proiectului BeIntelli. Proiectul pilot va furniza cu siguranță multe subiecte de discuție la eveniment."

 

BeIntelli: Autobuzul electric automatizat MAN va circula în curând pe străzile din Berlin

MAN implementează proiectul „BeIntelli" împreună cu DAI-Labor la Technische Universität Berlin (TU Berlin) și IAV GmbH Ingenieurgesellschaft Auto und Verkehr, care are loc în cadrul ZEKI | Zentrum für Erlebbare KI und Digitalisierung (Centrul pentru Inteligență Artificială Tangibilă și Digitalizare). Scopul este de a face posibilă experimentarea unui sistem de trafic inteligent cu vehicule automatizate. Autobuzul MAN Lion's City 12 E este echipat cu un Sistem de Conducere Automată (ADS) de la ZEKI, cu aproximativ 50 de senzori (camere, ultrasunete, radar, lidar 3D) care monitorizează traficul și zona de circulație. Ecrane și alte componente de comunicare au fost de asemenea instalate în „autobuzul explicativ", astfel încât abilitățile de conducere, deciziile și tehnologiile să poată fi vizualizate și explicate pasagerilor. În prezent, se află în continuare în faza de teste în zonele non-publice. Zona de test urban, în care autobuzul automatizat va opera cu un șofer de siguranță la bord începând din primăvară, se întinde de la Brandenburger Tor până la Ernst-Reuter-Platz, Gedächtniskirche și Adenauerplatz. Echipat cu tehnologie senzorială de ultimă generație, reprezintă o rută complet digitalizată. Cu o stație de autobuz interactivă pentru transportul public digitalizat și infrastructură suplimentară pentru flota de vehicule automate, „BeIntelli" prezintă și explică stadiul actual al cercetării.

„Fie că vorbim despre conducerea automatizată, propulsia fără emisii sau digitalizare - schimbarea tehnologică în industria transporturilor și logistică a accelerat clar. Ne-am setat strategic cursul pentru a continua să conducem această schimbare. În acest fel și cu soluții inovatoare, ne îndreptăm hotărât către viitor," explică Heinz Kiess, Director de Marketing de Produs la MAN Truck & Bus. „Ca o marcă puternică în cadrul GRUPULUI TRATON și al Grupului Volkswagen, noi la MAN beneficiem în mod semnificativ de sinergiile din cadrul Grupului în concentrarea noastră consecventă pe domeniile viitoare."

 

Prezentări și discuții cu și de către experții MAN

Jana Kirchen, Manager de Strategie de Produs în Automatizare la MAN Truck & Bus, va oferi detalii concrete din lumea conducerii autonome și a sistemelor inteligente de asistență a șoferului, în cadrul panelului de discuții „Există nișe pentru nivelul 2+?" pe data de 7 martie 2024, la ora 9:00. Mustafa Tasaltin, VP Senior de Inginerie, Produs și Management de Proiect la Divizia de Autobuze MAN Truck & Bus, va aborda tema eMobility în prezentarea sa „Noutăți din Tehnologia și Sistemele Autovehiculelor" pedata de  6 martie 2024, la ora 13:30.

Experții din cadrul MAN Transport Solutions și MAN DigitalServices vor fi, de asemenea, prezenți la standul MAN la evenimentul mobility move. Din 2018, echipa MAN Transport Solutions oferă clienților din multe industrii suport în conversia flotelor lor la vehicule cu emisii zero (ZEV). Întregul proces de conversie este realizat printr-o analiză de 360°. Scopul este de a asigura o tranziție reușită către electromobilitate cu cât mai puțin efort posibil pentru operatori. Cu soluțiile din cadrul MAN DigitalServices, clienții beneficiază de management digital al flotei și, astfel, optimizează eficiența întregii flote. Li se oferă o gamă cuprinzătoare de servicii de telematică și management al flotei, precum și soluții digitale în domeniul eMobility/Încărcare și Baterie. În plus, portofoliul digital de servicii este în continuă expansiune, cu accentul principal al MAN fiind pe alinierea portofoliului existent chiar mai strâns cu tema eMobility. "Mobilitatea de astăzi trebuie să fie socială, sustenabilă, ecologică și economică. Cu autobuzele noastre, dar și cu soluțiile noastre digitale, aducem o contribuție importantă la întâlnirea provocărilor în ceea ce privește emisiile, volumul de trafic și mobilitatea accesibilă pentru toți," subliniază Kiess.

 

Șoferii de autobuz sunt în centrul atenției

Competiția „Șoferul de Autobuz Favorit" va fi lansată și la mobility move. Inițiativa DB Regio, asocierea pasagerilor PRO Bahn, Asociația Federală a Companiilor Germane de Autobuze (bdo, Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmen e.V.) și Asociația Companiilor de Transport Germane (VDV, Verband Deutscher Verkehrsunternehmen) are loc pentru a doua oară și pune accentul industriei pe șoferii dedicați de autobuz, de ambele sexe. Anul trecut, au fost primite aproximativ 2,300 de înregistrări de la pasageri care și-au propus șoferii de autobuz favoriți. MAN Truck & Bus sprijină din nou competiția și anul acesta. La evenimentul de lansare de la mobility move pe 6 martie, un autobuz electric MAN va fi în centrul atenției.

Răspuns excelent la competiția națională „Șoferul de Autobuz Favorit", care a avut loc pentru prima dată în Germania în 2023. În cadrul evenimentului industrial ZUKUNFT NAHVERKEHR, ceremonia de acordare a premiilor a avut loc înaintea „Serii Renane" ("Rheinische Abend")  a Asociației Companiilor de Transport Germane (VDV), iar pe lângă câștigători (Sabrina Altieri, Jan Bziak, Thomas Kunz și Hakan Bugra), inițiatorii și susținătorii competiției s-au bucurat vizibil.

 

Despre mobility move

mobility move" a început sub numele de „Conferința și expoziția de autobuze electrice VDV ElekBu" și este acum cea mai mare conferință și târg de mobilitate publică rutieră din Germania. Servește ca loc de întâlnire pentru companiile de transport, industrie, furnizori de servicii, autorități de transport public, politicieni, asociații și media de specialitate în domeniul transporturilor.

Prezentări și discuții în ansamblu:

„Noutăți din tehnologia și sistemele autovehiculelor"

Data: 06.03.2024 la ora 13:30

Locație: Forumul Autobuzelor Electrice 2

Speaker: Mustafa Tasaltin, VP Senior de Inginerie, Produs și Management de Proiect la Divizia de Autobuze

„Există nișe pentru nivelul 2+?"

Data: 07.03.2024 între orele 09:00 - 09:30

Locație: Forumul Conducerii Autonome

Speaker: Jana Kirchen, Manager de Strategie de Produs în Automatizare

23 Feb 2024