Featured

Autobuzele electrice sunt un hit la Hamburg: Compania VHH comandă alte 20 de unități MAN Lion's City E

Zi de zi, 17 autobuze electrice MAN Lion's City 12 E îi încântă pe pasagerii, șoferii și operatorii din Hamburg și Norderstedt. Compania de transport Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) a comandat acum încă 20 de autobuze urbane 100% electrice de la MAN Truck & Bus. În scurt timp, noile autobuze solo și articulate vor transporta localnicii și turiștii din Hamburg într-o manieră sigură, confortabilă și prietenoasă cu mediul.

25 Jun 2021

17 autobuze electrice MAN impresionează zilnic utilizatorii cu autonomia și fiabilitatea lor
Urmarea: VHH comandă încă 10 modele solo Lion's City 12 E și 10 autobuze articulate Lion's City 18 E
VHH se bazează pe vehiculele inovatoare pentru a crea un sistem de transport public prietenos cu mediul, de înaltă performanță și care economisește resursele
Și pentru MAN, viitorul mobilității urbane este unul electric

La finalul anului 2019, compania de transport Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) a scris prima poveste de succes a MAN Truck & Bus pe piața autobuzelor electrice. Era o premieră atât pentru MAN, cât și pentru VHH: compania făcea primii pași spre implementarea mobilității fără emisii. Toate cele 17 autobuze MAN Lion’s City 12 E comandate atunci se află deja în operare. ”Au avut un succes atât de mare, încât VHH a comandat alte 20 de autobuze electrice MAN”, spune Rudi Kuchta, șeful diviziei de autobuze a MAN Truck & Bus, adăugând: ”Suntem încântați de această comandă repetată, care arată clar satisfacția VHH referitoare la autobuzele electrice MAN și felul în care acestea se descurcă în traficul urban din Hamburg”.

Zece dintre autobuzele MAN Lion's City 12 E care au fost deja livrate sunt folosite de VHH în Norderstedt. Compania a organizat și primul depou VHH pentru autobuze electrice din landul Schleswig-Holstein, cu un total de 12 puncte de încărcare. Acestea sunt alimentate cu electricitate ”verde” și încarcă bateriile autobuzelor pe timp de noapte. Prin extinderea depoului, VHH a creat condițiile care vor permite continuarea electrificării flotei în anii următori.

Celelalte șapte autobuze sunt utilizate în primul rând pe linii VHH din estul orașului Hamburg. Vehiculele sunt operate din depoul din districtul Bergedorf. Dr Herbert Diess, CEO al Volkswagen AG, Andreas Tostmann, CEO al MAN Truck & Bus SE, și Gunnar Kilian, șef de resurse umane al Volkswagen AG, au vizitat depoul în primăvara acestui an. ”Am condus Lion's City E pe una dintre rutele urbane tipice din Hamburg. M-a impresionat silențiozitate și confortul autobuzului, care este în același timp puternic și ușor de condus”, spunea Andreas Tostmann după acea vizită.

 

Întoarce capete în timpul Campionatului European de Fotbal: Lion’s City E decorat cu steagul Germaniei

 

Autobuzul electric MAN cu elemente de design în culorile negru, roșu și auriu, care face curse pentru VHH în centrul orașului Hamburg în timpul CE de fotbal, se bucură de multă atenție. Fanii fotbalului nu sunt singurii care profită de oportunitatea de a urca la bordul autobuzului decorat în culorile naționalei Germaniei.

Iar în scurt timp, alte 20 de autobuze electrice MAN vor impresiona pasagerii din Hamburg, dar și șoferii și operatorii. Ultima comandă VHH prevede livrarea a zece autobuze MAN Lion's City 12 E și a zece MAN Lion's City 18 E. Autobuzele solo și articulate sunt programate pentru livrare înainte de finalul lui 2021. ”Obiectivul VHH este de a institui un sistem de transport public ecologic, economic și performant în regiunea metropolitană Hamburg. Acest lucru nu se poate realiza fără vehicule inovatoare”, explică Toralf Müller, Director General al VHH. Din 2020, compania de transport a achiziționat doar autobuze electrice cu baterii pentru orașul Hamburg, conform cerințelor autorităților locale.

 

”Emisii zero” mai degrabă decât ”emisii reduse”: Viitorul este electric

 

Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein a găsit în MAN Truck & Bus partenerul ideal pentru această călătorie. MAN consideră, de asemenea, că viitorul mobilității urbane este electric. ”Suntem absolut convinși că electromobilitatea este tehnologia cheie pentru următoarea generație a transportului comercial. De aceea lucrăm alături de clienții noștri pentru a accelera progresul tehnologic”, spune Rudi Kuchta, care adaugă: ”Cu MAN Lion's City E suntem deja în măsură să oferim o soluție complet electrică pentru transportul public. Operatorii pot beneficia de un concept complet, care aduce la un loc consultanța pentru mobilitatea electrică și soluțiile personalizate”.

Cu autobuze electrice și servicii inovatoare, MAN dorește să ofere cel mai bun suport posibil pentru sectorul de vehicule comerciale. Politicienii au setat deja direcția pentru mobilitatea urbană a viitorului. De exemplu, în cadrul Acordului de la Paris, statele semnatare s-au angajat să reducă semnificativ emisiile de CO2. Iar de când Uniunea Europeană a votat Directiva Vehiculelor Curate, orașele trebuie să organizeze un cadru de lucru pentru a trece de la mobilitatea cu ”emisii reduse” la cea cu ”emisii zero”. ”Vedem această dezvoltare ca o oportunitate de a ne asuma responsabilitatea socială și de a acționa într-o manieră favorabilă mediului pe termen lung. De aceea, mobilitatea sustenabilă este un domeniu cheie pentru noi de mult timp”, spune Kuchta.

25 Jun 2021