Featured

Aniversare în familia NEOPLAN: “La muți ani, Konrad Auwärter!”

Povestea mărcii NEOPLAN, care a început în 1935, este emoționantă și interesantă fiind marcată de soluții remarcabile de design, tehnologii inovatoare,  vehicule exclusive și oamenii care au obținut lucruri spectaculoase punând pasiune în tot ceea ce au făcut. Unul dintre acești oameni, Konrad Auwärter, a împlinit 80 de ani pe 24 august.

 

26 Aug 2020

Pe 24 august, Konrad Auwärter aniversează împlinirea a 80 de ani. El s-a născut la Stuttgart în 1940, fiind al doilea fiul al lui Gottlob Auwärter, cel care fondase cu cinci ani înainte compania de autobuze Gottlob Auwärter GmbH & Co KG, creând spiritul NEOPLAN care mai există și azi: progres cu ajutorul pasiunii și ideilor inovatoare.

În 1955, Konrad Auwärter a început ca ucenic mecanic în cadrul companiei de familie. A studiat apoi la Colegiul de Inginerie Auto și Design din Hamburg.  Lucrarea de licență a avut ca subiect  autobuzele supra-etajate (double-decker), ceea ce a contribuit la dezvoltarea unei game de astfel de vehicule în cadrul companiei. În 1965 a preluat conducerea departamentului de service la nivelul întregii companii, iar în 1973 a devenit managerul celei de-a doua fabrici NEOPLAN.

“Konrad Auwärter este legat de brandul NEOPLAN și din partea familiei sale de la MAN și NEOPLAN vreau să-i urez cele mai calde și sincere urări la aniversarea celor 90 de ani. Este o personalitate remarcabilă în această industrie și a intrat deja în istorie”, spune Rudi Kuchta, directorul departamentului autobuze și autocare în cadrul MAN Truck & Bus.

Povestea sa este relatată de Hans-Joachim Pilz în cartea “Auwärter NEOPLAN Omnibusse”, publicată anul acesta la editura Podszun-Verlag și marchează într-un mod special ziua de naștere a lui Konrad Auwärter.

În cele 340 de pagini ale cărții, fostul director de marketing al NEOPLAN și fost director al MAN Truck & Bus Germania descrie dezvoltarea companiei de la o mică afacere de familie la un grup global de companii și scoate în evidență succesul acesteia, venit prin dezvoltarea unor produse inovatoare din punct de vedere tehnic.

“Întreaga industrie a producătorilor de autobuze și autocare a profitat de pe urma soluțiilor inovatoare dezvoltate de NEOPLAN, un brand sinonim cu inovarea, exclusivitatea și un design cu stil”,  continuă Rudi Kuchta, directorul departamentului autobuze și autocare în cadrul MAN Truck & Bus.

 

De la primul model NEOPLAN până în prezent

 

Unul dintre cei mai importanți ani în istoria NEOPLAN a fost, fără îndoială, 1953. Acesta a fost anul când primul NEOPLAN a ieșit pe drumurile publice. Gottlob Auwärter a conceput un model complet nou de autobuz și l-a botezat NEOPLAN, ceea ce înseamnă “plan nou” sau “un nou vehicul pentru transport pasageri”.

Un alt punct important în istoria companiei a fost ziua de 20 iunie, 2001. Atunci,  Gottlob Auwärter GmbH & Co KG a fost preluată de compania MAN Nutzfahrzeuge AG, punând bazele pentru o dezvoltare de succes în viitor. Pentru că acum, ca și atunci, modelele NEOPLAN setează standardele pe această piață.

Gama curentă de vehicule NEOPLAN este compusă din Tourliner, Cityliner și Skyliner, modele echipate cu tehnologii inovatoare și un design care stârnește admirația tuturor.

“Operatorii de transport, șoferii, pasagerii și experții din industrie sunt impresionați de autocarele noastre premium. Această recunoaștere este demonstrată de numeroasele premii primite de NEOPLAN de-a lungul istoriei, dar și de premiile obținute de modelele noastre din gama actuală: Tourliner, Cityliner și Skyliner”, a mai adăugat Rudi Kuchta.

26 Aug 2020