Featured

125 de autobuze MAN pe biogaz circulă în orașul norvegian Bergen

Bergen este un oraș din Norvegia, plin de viață, înconjurat de munți, fiorduri și păduri. De acum, locuitorii orașului, dar și turiștii, vor putea călători în oraș, într-un mod eclogic, la bordul unuia dintre cele 125 autobuze MAN Lion’s City. Autobuzele pe biogaz se potrivesc perfect în atmosfera liniștită și naturală a celui de-al doilea oraș ca mărime din Norvegia.

11 Nov 2020

Orașul Bergen este cunoscut în întreaga lume ca și  “inima fiordurilor”, al doilea oraș ca mărime din Norvegia fiind amplasat între fiordurile Hardangerfjord și Sognefjord, unele dintre cele mai mari din această țară. Orașul inclus în patrimoniul mondial UNESCO este înconjurat de munți și păduri fiind într-o armonie perfectă cu natura.

“Autobuzele noastre se potrivesc perfect cu mediul înconjurător în acest oraș port. Modelul MAN Lion's City, comandat de operatorul local Tide Buss AS, este alimentat cu biogaz și cele 125 de unități vor deservi partea de nord a regiun ii Bergen, în zonele Åsane, Arna și Osterøy”, spune Rudi Kuchta, directorul departamentului autobuze și autocare în cadrul MAN Truck & Bus.

“Suntem încântați că una dintre cele mai mari companii de transport public din Norvegia a avut încredere în produsele noastre”, spune Svein Brakstad, director de vânzări la MAN Norwegia. “Operând vehicule pe biogaz, Tide Buss trage un semnal de alarmă clar în ceea ce privește protecția mediului, mai ales că și în orașul Trondheim compania se bazează tot pe autobuze cu biogaz de la MAN, aceasta fiind alternativa sustenabilă în ceea ce privește transportul public.”

Tide Buss a comandat 54 de autobuze MAN Lion's City G, articulate, cu o lungime de 18 metri și echipate cu motorul pe gaz E2876 LUH. Autobuzul oferă un spațiu generos pentru 49 de pasageri. Compania a comandat și 50 de Lion’s City de 12 metri care oferă spațiu pentur 37 de pasageri și 21 de autobize Lion’s City L LE. Având o lungime de 14,7 metri, aceste autobuze sunt echipate cu un motor de 310 CP (E2876 LUH) și oferă locuri pentru 49 de pasageri.

Toate vehiculele corespund standardelor de emisii Euro-6d și sunt echipate cu cele mai noi sisteme de asistență și siguranță pentru șofer și pasageri. Această nu este prima comandă făcută de Tide Buss AS, colaborarea dintre compania norvegiană și MAN Truck & Bus începând în 2003. Atunci au fost livrate 6 troleibuze, iar de atunci cele două companii și-au intensififcat colaborarea. Anul trecut MAN a livrat 84 de autobuze Lion’s City pe care operatorul le exploatează în Trondheim. În total,  Tide Buss AS  operează aproape 400 de vehicule de la MAN Truck & Bus.

Norvegia nu este singura țară unde operatorii de transport public local pun accent pe soluțiile alternative de transport, iar MAN Truck & Bus are o gamă variată de vehicule care corespund celor mai exigente criterii. “O mobilitate sustenabilă cu soluții inovatoare este ceea ce oferim și noi. Suntem convinși că autobuzele pa gaz și biogaz au o contribuție importantă la reducerea emisiilor în orașe. Am dezvoltat tehnologia CNG în permanență și oferim tuturor operatorilor de transport public local cele mai eficiente și ecologice soluții”, a mai adăugat Rudi Kuchta.

11 Nov 2020